Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Δεύρο έξω...


Τι προκαλεί περισσότερο τρόμο σε ένα νεαρό γκέι από το outing στους γονείς; Πόσα βράδια έχουμε περάσει άυπνοι αναλογιζόμενοι τις πιθανές συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος; Γιατί το να είσαι in the closet μοιάζει πολύ με το να είσαι φυγόδικος εγκληματίας. Όσο καλά και να κρύβεσαι ξέρεις πως είναι εξαιρετικά πιθανό κάποια στιγμή να σε πιάσουν. Είναι ίσως και η απολυτότητα του outing. Μόλις βγεις εκεί έξω είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναμπείς. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα μπορούσαμε να κάνουμε μερικές πρόβες πριν, να δούμε πώς θα πάει, και μετά θα παίρναμε την απόφαση για το αν αξίζει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Ή μήπως μπορούμε;

Θέλοντας να παρακολουθήσω από κοντά τη διαδικασία της ανακοίνωσης, τα αισθήματα που σε κατακλύζουν και, κυρίως, τις πρώτες αντιδράσεις των γονιών στο άκουσμα αυτού του 'δυσάρεστου νέου', αποφάσισα να ενημερώσω τους γονείς του καλύτερου gay φίλου μου Γιάννη πως ο γιος τους είναι ομοφυλόφιλος.

Με το Γιάννη, πραγματικά γλυκύτατο παιδί, γνωριζόμαστε αρκετά καλά και έχουμε μοιραστεί πολλές φορές τα άγχη μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι ερωτικό μεταξύ μας, καθώς αυτός είναι παίδαρος κι εγώ μοιάζω με αποτυχημένη γελοιογραφία του ΚΥΡ, και επιπλέον τη περίοδο αυτή βρίσκεται σε σχέση με ένα παλικάρι σα τα κρύα τα νερά, το Βασίλη, με τον οποίο αποφάσισαν να φύγουν για ένα ρομαντικό ταξιδάκι αστραπή το Σαββατοκύριακο.

Χτυπώντας το κουδούνι του σπιτιού του είχα προετοιμαστεί για τα χειρότερα. Αποφάσισα πως θα απαντούσα σε όσες ερωτήσεις των γονιών του προέκυπταν με ειλικρίνεια και χωρίς να μασάω τα λόγια μου. Αν φτάναμε σε υστερίες θα ήμουν αυστηρός και δε θα επέτρεπα τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου. Η μητέρα του, μια καλοστεκούμενη σαραντάρα με υποδέχθηκε με ευγένεια και όταν της εξήγησα πως γνωρίζω το γιο της μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε πως λείπει σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή. Φάνηκε να εκπλήσσεται όταν της απάντησα 'Κούνια που σε κούναγε μωρή' και κάπως ενοχλημένη όταν την παραμέρισα για να μπω στο σπίτι. Εκεί βρήκα το σύζυγό της που χαλάρωνε στο καναπέ με μια μπύρα. 'Είναι φίλος του Γιάννη' είπε η μάνα κι εγώ του έδωσα μια σφιχτή χειραψία λέγοντάς του 'Γοητευμένος κύριέ μου. Τώρα καταλαβαίνω από πού πήρε ο γιος σας αυτό το θεσπέσιο κώλο.'

Η κουβέντα δε κύλαγε ομαλά. Είχα φοβερό άγχος. Το να λες σε γονείς πως ο γιος τους είναι γκέι δεν είναι κάτι που κάνεις και κάθε μέρα. Ζήτησα να πάω λίγο τουαλέτα. Έπλυνα το πρόσωπό μου και κοιτάχτηκα στο καθρέφτη. Θεέ μου, γιατί κάτι τόσο απλό να είναι ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο; Revqueer do it!! Άρχισα να φωνάζω. 'Πώ πώ, τι βρήκα στο σπίτι του φίλου μου!'. Ησυχία. Καμία αντίδραση. 'ΠΩ ΠΩ!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ;' Άκουσα ένα διακριτικό χτύπημα στη πόρτα. 'Όλα καλά;' ακούστηκε η φωνή του πατέρα. Άνοιξα τη πόρτα κρατώντας στα χέρια μου ένα περιοδικό (που τόση ώρα έκρυβα περίτεχνα κάτω από τη μπλούζα μου) με ένα τεκνό σε προχωρημένη στύση στο εξώφυλλο. 'Το βρήκα κάτω από το καλάθι με τα άπλυτα. Μια εξήγηση υπάρχει. Ο γιος σας είναι γκέι.' Η μάνα πετάχτηκε 'Ποιός είστε κύριέ μου;' 'Σκάσε εσύ μωρή' της είπα και το βλέμμα μου καρφώθηκε στα έκπληκτα μάτια του συζύγου της. 'Ας μη γελιόμαστε κύριε. Ο γιος σας ακούει Μαντόνα, βλέπει σαπουνόπερες και διαβάζει Καβάφη. Δε νομίζετε πως είναι καιρός να το παραδεχθείτε; Ας μην εθελοτυφλείτε άλλο.''Ποιός είσαι εσύ που μου τα λες αυτά;' είπε εξοργισμένος ο πατέρας-κούκλος. 'Δε τα λέω εγώ κύριε. Όλο το Γκάζι παραμιλάει για τις επιδόσεις του γιου σας στο στοματικό έρωτα'.

Στο δρόμο για το σπίτι σκεφτόμουν πως στα αλήθεια έμαθα πολλά από αυτή την εμπειρία. Πολλοί γονείς είναι ηλίθιοι, και δε μπορούν να δεχθούν ορισμένα πράγματα όσο και να προσπαθείς να τους τα εξηγήσεις. Υπήρχε πραγματικά λόγος να με διώξουν κακήν κακώς από το σπίτι τους; Ο δε Γιάννης όταν του τηλεφώνησα και του είπα 'You can thank me later , dude!' με διαολόστειλε και χρησιμοποίησε εκφράσεις πολύ χυδαίες για το άτομό μου, ενώ ο γκόμενός του απείλησε τη σωματική μου ακεραιότητα. Πάντως ανακάλυψα πως παρά την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε outing πολλών ακόμα γκέι φίλων μου κι ας είναι δύσκολο. Ξέρω πως αργότερα θα με ευχαριστούνε.

(Next time: Meet my husband.)
revqueer@yahoo.com

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεέ μου εσύ είσαι εφιάλτης!!!
Outing κατά παραγγελία! Σα να λέμε 'έστειλα και τη γυναίκα να μου ποτίσει τα φυτά όσο έλλειπα'. Δε μας είπες όμως λεπτομέρειες από τους γονείς. Δλδ. πόση ώρα κάναν να συνεφέρουν τον πατέρα, αν απείλησε ότι θα τον κρεμάσει ή ότι θα τον διώξει απότο σπίτι, αν είχες προβλέπψει τη μπουκάλα οξυγόνου, με ποιόν γιατρό κλείσαν ραντεβού κλπ. γιου νόου, βασικά πράμματα.

Donnie είπε...

Na thymitho na MIN se steilo poythena an xriasto na vgo apo dyskoli thesi. Omologw,to blog sou me sygglonizei kathe fora !

Ανώνυμος είπε...

Χα χα! Πρέπει να είναι πολύ τυχεροί οι φίλοι σου που σε έχουν! Αλλά μια απορία, οι γονείς σου δεν το κατάλαβαν οτι είσαι ομοφυλόφιλος; επειδή σ'ενα προηγούμενο ποστ θυμάμαι είπες για το ανηψάκι σου που σε είπε πούστη λόγω του μπαμπά του...

nikisot είπε...

pali kala pou den exw closet,para mia pou ka8arisa

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

O eφιάλτης στο δρόμο για το γκάζι!!!

Να θυμηθώ να μην σε καλέσω ποτέ στο σπίτι.....

dung happens είπε...

Κοιταξε rev, εχω εναν αδερφο [κρυμμενο στης ληθης τα βαθη τραλαλαλαλαλαλα λαλαλαλα λαλα λαλα] μονον που δεν το ξερει.
Σου δινω διευθυνση για να με βγαλεις απο την δυσκολη θεση.
Και θα σου κανω και τα εισητηρια του μετρο για να πας αμα λαχει [ειμαι χουβαρδου].
Το πως θα γυρισεις ειναι το θεμα..αλλα εγω σου υποσχομαι οτι θα ανεβω απο τη λεβεντογεννα, με δυο τεκναρους παραμασχαλα για να σου απαλυνουν τον πονο στο ΚΑΤ.

[μα γιατι μου το κανεις αυτοοοο, δεν θελω να γραφω ως dung. μπουχουχου]

Ανώνυμος είπε...

Αχ ποσο ζωον ειμαι αληθεια...Ντοινγκ!

sikia είπε...

χαχαχαχαχαχα revqueerouli μου είσαι καταπληκτικός!

Marvin είπε...

Απαπα... θυμισε μου αμα σε γνωρισω να ΜΗ σου πω που μενω... ετσι να εχω το κεφαλι μου ησυχο...

Ναυτίλος είπε...

Είσαι άγιος άνθρωπος! Επιτελείς κοινωνικό έργο! Θα έπρεπε να σου απονεμηθεί μετάλλιο ανδρείας κι άφατου αλτρουισμού! Εύγε και πάλη εύγε! :-D

cobden είπε...

Aπό τα καλύτερα πόστ σου!Τόσο καλό που με τρόμαξες (λίγο)...

Είδωλο είπε...

Σε βρισκω εκτακτο και εξαιρετικα ανθρωπιστη. θυμησε μου να κατεβασω την μαπα μου απο το site.. μη με πετυχεις πουθενα

oni είπε...

Ayto 8a pei antras m @@ ! Mprabo revqueer pou eixes ta kotsia na pareis thn olh ypo8esh sta stibara sou mpratsa. Oso paei toso perissotero liwnw gia parth sou. Mono o father den kserei gia mena (h' to kserei k den ton noiazei pantws den tou anakoinwnw tpt allwste den exw k gkomeno), alla eixe eksoda teleytaia k htan k se bad mood me kati oikogeneiaka mhn tou to peis akomh k de bgainei o an8rwpos!

Hfaistiwnas είπε...

Πω πω! Κάνε φίλους να δεις καλό....
και εδώ ταιριάζει το γνωστό άσμα, "δεν θέλω τέτοιους φίλους". Θα ξέρω στο μέλλον, ποιόν να ειδοποιήσω να με βγάλει απο τη δύσκολη θέση. Δεν θα χρειαστεί να σε πετάξουν έξω, θα αποδημήσουν και οι δύο, πριν πεις "γκέι".
:) καλό βράδυ!

xipasmenos είπε...

Εισαι η καλυτερη μας φίδη........

g for george είπε...

Ελπίζω να πλένεις την μαύρη κουκούλα με Black magic, της γνωστής εταιρείας, για να διατηρεί το μαύρο της χρώμα!

Αρτέμη Μάτσα!

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

tulaxiston tragiko se vrisko. gia pes to afto kai stin queerdom, na dume ti tha su pi.
ixe grapsi k arthro gia to outing.

exo varethi kathe fora na tin patao ka na nomizo oti ine alithia mexri na apodixthi oti prokite gia kimeno tis fantasias su.

san den ntrepese..... aliti

Neverlandean είπε...

"Γοητευμένος κύριέ μου. Τώρα καταλαβαίνω από πού πήρε ο γιος σας αυτό το θεσπέσιο κώλο."

Ρε μλκ είσαι απίστευτος!!!!!!!

Patrick είπε...

Τι καλόψυχο που είσαι...
:*

Cookie Basher είπε...

Διαβάζοντας ήταν σα να το έβλεπα μπροστά μου...*slap* You'll thank me later!
(Κάθε ποστ και καλύτερο!)

Ανώνυμος είπε...

E loipon ego den se fovamai. Ama gnoristoume tha se fero spiti na tous ta peis ola.Einai omos toso kollimenoi pou oute esena tha pistepsoun!Ekei na deis,tha se vgaloun trelo, tha se steiloun sto psuxiatrio!Revqueer, beware my parents!

Υπερμίκης είπε...

Εντάξει Revqueer,το καταλάβαμε, είσαι ΥΠΕΡ-outing
και διακωμωδείς ωραία αυτό το τόσο σοβαρό θέμα...
Λέτε οι γονείς να είναι τόσο αφελείς; Να μην υποψιάζονται τιποτα;Δεν παρατηρούν ποτέ σε ποια κατεύθυνση κοιτούν τα μάτια του παιδιού τους;Είναι πασηφανές όταν κάποιος ελκύεται απο κάποιον άλλον, να μην μπορεί να αποσπάσει τα μάτια του από πάνω του.Οι γονείς ,κάνουν την πάπια; Δεν το βλέπουν;Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι;
Και όχι τίποτα άλλο ,αλλά
σε αναγκάζουν σχεδόν να προβείς σε
δυσάρεστες -γι αυτούς- αποκαλύψεις!Κάτι μου λέει όμως ότι τον παίζεις ευχάριστα αυτόν τον ρόλο!

tsarlatann είπε...

Εμένα τώρα γιατί μου φαίνεται πως η φαντασία σου μπορεί να είναι επικύνδυνα διαστροφική;

Πάντως σπάνια γελάω μόνος μου στο σπίτι...

revqueer είπε...

bibimydarling: Α, κάποια πράγματα πρέπει να τα σκεφθείτε και μόνοι σας!

Donnie: Εσύ θα χάσεις αν δε με στείλεις!

Μαριλένα: Υπάρχει κάτι που ονομάζεται 'άρνηση να αποδεχθώ τη πραγματικότητα' στο οποίο οι γονείς μου είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Moody: LOL!!!

Pavlos: Μην ανησυχείς, θα έρθω από μόνος μου.

dung: Τον αναλαμβάνω εγώ!

Deeona: Ντοινγκ!!

Sikia: :-)

Marvin: Νομίζεις πως δε θα το ανακαλύψω;

Ναυτίλος: Είναι όλα αλήθεια αυτά που λες!

revqueer είπε...

Cobden: Γιατί να σε τρομάξω βρε;

x-oyranoy: Τη μάπα σου να την αφήσεις ως έχει γιατί είσαι τρελό κουκλί!

oni: Καλά, θα περιμένω λίγο να ορθοποδήσει οικονομικά.

hfaistiwnas: 'Ο γιος σας είναι...'

xipaki: :-)

g4george: Μην αποκαλύπτεις το πραγματικό μου όνομα!

Sailormoon: Αχ, δε ξέρεις πόσο χαίρομαι! Αυτός είναι ο στόχος μου!

Never: Ρε μλκ, ευχαριστώ!

Patrick: :-)

Cookie: Αν θες να το δεις κι από κοντά μπορώ να σου κάνω επίδειξη.

Constantine: Πίστεψέ με, καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς!

Υπερμίκης: Μερικοί ναι, μερικοί όχι υπερμίκη μου!

tsarlatann: ερμ... γιατί είναι! Εγώ γελάω συνέχεια μόνος μου! Πειράζει;

Equilibrium είπε...

θύμισέ μου πριν σε γνωρίσω απο κοντά να το πω ΚΑΙ στον μπαμπά μου!!!

Ανώνυμος είπε...

EISAI THEOS!