Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΝΥΦΟΙ


Μια ομάδα ανθρώπων που η ιστορία ξέχασε, είναι οι ομοφυλόφιλοι που κατά τη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος των δεκαετιών του '50 και του '60, εγκατέλειψαν την Ελλάδα προς αναζήτηση όχι μόνο μιας μεγαλύτερης οικονομικής άνεσης, αλλά μιας ζωής μακριά από τη καταπίεση των αυστηρά παραδοσιακών ηθών της εποχής. Η ιστορία τους αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τη πρόσφατη δημοσίευση της παρακάτω επιστολής σε απόδοση στα νέα ελληνικά, η οποία παρ' όλο που δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση (λείπει η αρχή και το τέλος), ρίχνει φως στην πρωτοφανή οργάνωση που υπήρχε πίσω από τέτοιες προσπάθειες.

1953

« [...]Ανεβήκαμε στο πλοίο 310 ομοφυλόφιλοι από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, και με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε την Ελλαδίτσα μας, κρατώντας στο στήθος μια ευχή, να μη τη ξαναδούμε ποτέ όσο ζούμε.

Περιττό να σου πως με 310 ομοφυλόφιλους στο πλοίο γινόταν χαμός. Είχαμε έρωτες, υστερίες, ανομολόγητα πάθη, πισώπλατα μαχαιρώματα, δύο απόπειρες αυτοκτονίας, και όλα αυτά μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο της γνωριμίας μας. Στη μισή ώρα είχαμε πια χωριστεί σε ομάδες.Το πρώτο deck μοιράστηκαν οι bears με τους chasers , το δεύτερο τα twinks μόνα τους (δε τα ήθελε κανείς, κάνουν πολύ φασαρία) και το τρίτο, στις καμπίνες πολυτελείας, οι gym freaks μαζί με τους αριστοκράτες. Εμένα με έδιωχναν από παντού, αλλά ευτυχώς βρήκα άλλους τρεις ψευτοκουλτουριάρηδες λαπάδες και μοιραστήκαμε μια καμπίνα που βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια της θάλασσας μαζί με το κινέζο μάγειρα που τραγουδούσε non stop το κινεζικό εθνικό ύμνο στον ύπνο του.

Τις πρώτες μέρες τις πέρασα κρεμασμένος ημιλιπόθυμος από τη κουπαστή, ξερνώντας τα άντερά μου και σε μια τέτοια κρίση ναυτίας έπεσαν τα γυαλιά μου μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα οι αναμνήσεις μου από το ταξίδι να είναι κυριολεκτικά θολές. Ευτυχώς σε όλους τους διαδρόμους με καθοδηγούσε μια γλυκύτατη τραβεστί, η Τζέσυ, με την οποία και κάναμε κολλητή παρέα. [Κείμενο δυσανάγνωστο] σα μαγιάτικο αγγούρι.

[κείμενο δυσανάγνωστο] και της έδειξα τη φωτογραφία του. Της εξήγησα πως μόλις έλαβα το γράμμα του και πήγα να το ανοίξω, η εσώκλειστη φωτογραφία έπεσε μέσα στη κατσαρόλα με τη φάβα που μαγείρευε η μάνα μου. Έτσι το μόνο που μπορούσα να διακρίνω από το μέλλοντα γκόμενό μου ήταν το δεξί του αυτί και το ένα τρίτο του λαιμού του. «Ευτυχώς που βρέθηκε κι αυτός» της είπα. Ήταν από τη Ρόδο. Τον έλεγαν Τσαμπίκο. Στο γράμμα του μου εξήγησε πως είχε καταφέρει να φτιάξει περιουσία στην Αμερική και έψαχνε λίγη συντροφιά. Ήθελε Έλληνα και βρήκε το προφίλ μου στο "Αρχείο κίναιδων" που κρατούσε το ελληνικό προξενείο στο οποίο είχα στείλει τα στοιχεία μου.

Τα πάντα ήταν πολύ οργανωμένα. Ειδικά εκπαιδευμένοι καθηγητές μας δίδασκαν αμερικανική ιστορία ενώ υπήρχε ειδικό τμήμα εκμάθησης αγγλικών καλιαρντών που [κείμενο δυσανάγνωστο].

Σίγουρα δε θα ξεχάσω όσο ζω τη τρικυμία που συναντούσαμε στα ανοιχτά του ωκεανού. [Κείμενο δυσανάγνωστο]. Θες το κούνημα του καραβιού, θες το δικό μας κούνημα, ήταν πολλές οι φορές που πήγαμε να πνιγούμε με αποκορύφωμα εκείνη τη φορά που επί τρεις ώρες συνεχόμενα στριγκλίζαμε 310 αδερφές, βέβαιες πως θα αφήναμε τα κοκαλάκια μας στο βυθό του Ατλαντικού.

Όταν επιτέλους μάθαμε πως σε λιγότερο από δυο μέρες θα φτάναμε στο τελικό μας προορισμό αρχίσαμε όλοι πανικόβλητοι τις ετοιμασίες. Οι gym freaks άρχισαν τα πους απς, τα twinks έκοψαν το φαγητό και έπιναν μόνο δυο γουλιές νερό ανά δίωρο, οι bears κατανάλωναν σε τρομακτικές ποσότητες τα τελευταία αποθέματα ζυμαρικών κι εγώ προσπαθούσα να απομνημονεύσω όσο το δυνατόν περισσότερο Καβάφη. Η αλήθεια είναι πως μας τρόμαζε κάπως η ιδέα πως θα βγαίναμε απ' το πλοίο. Είχαμε βολευτεί αρκετά σ' αυτή την ιδιότυπη γκέι κοινότητα σχεδόν ξεχνώντας πως σε λίγο θα ζούσαμε σε μια πόλη που είχε και στρέητ. [Λείπει κείμενο] στα χωριά μας.


Το επόμενο πρωί φόρεσα το καλό μου κοστούμι ενώ η Τζέσυ προσπαθούσε να μου φτιάξει τη διάθεση με κολακείες. Το προηγούμενο βράδυ δεν είχα κοιμηθεί καθόλου. Ίσως έφταιγε το άγχος, ίσως έφταιγαν οι υπόκωφες κλανιές του μάγειρα [λείπει κείμενο]. Με πήρε από το χέρι και βγήκαμε στο λιμάνι. Μιλιούνια κουστουμαρισμένοι άντρες μας περίμεναν με ανθοδέσμες στα χέρια. Όλοι φώναζαν το όνομα του αγαπητικού τους, για να γνωρίσει ο ένας τον άλλο, ενώ πού και πού ακουγόταν και μερικά woof.

«Ωχ, μόλις άκουσα το όνομά σου! Να τον βλέπω!» είπε η Τζέσυ.
«Δεν τον ακούω! Παναγιά μου πάμε να φύγουμε!» της είπα κάνοντας όπισθεν να ξαναμπώ στο πλοίο.
"Σκάσε μας είδε! Σου κουνάει το χέρι, κούνα κι εσύ!» είπε αυστηρά
«Προς τα πού είναι; Δε βλέπω τίποτα χωρίς τα γυαλιά!» απάντησα.
«Αριστερά»
Εγώ άρχισα να κουνάω το χέρι μου πέρα δώθε ενώ προσπάθησα να έχω μια έκφραση συγκρατημένου ενθουσιασμού.
«Πιο αριστερά! Κι άλλο!»
«Λέγε, πώς είναι;» τη ρώτησα
«Σε λίγο θα δεις και μόνος σου» απάντησε με φωνή που δε με βοηθούσε να βγάλω συμπεράσματα.
Σιγά σιγά ξεχώρισα ένα πρόσωπο μέσα από το πλήθος και κατάλαβα πως η Τζέσυ με πήγαινε προς το μέρος του. Έσκασα ένα χαμόγελο κι όταν φτάσαμε σε απόσταση δύο περίπου μέτρων τον είδα για πρώτη φορά καθαρά. Ήταν μετρίου αναστήματος [Γράμμα κόβεται]»

revqueer@yahoo.com

45 σχόλια:

oni είπε...

Akou na sou pw revqueer, de 8a diabazw egw posh wra olo to sentoni, gramma ap to nyfopazaro gia na me kopseis sto kalytero! Apaitw na pareis thn arxaiologikh skapanh k na pas na trekseis na breis to ypoloipo tou grammatos. An de ma8w pws htan o legamenos 8a trela8w! Tsampikos bebaia st onoma mou kanei ligo mpliaks alla den peirazei. Tou klwtsou k tou mpatsou 8a m eixane s ayto to ploio emena. Pou phgainan oi metriwn kilwn pshloi falakroi pou 8eloun mono sxesh k kanoun sex ka8e tria xronia?

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Nα πας να βρεις το υπόλοιπο γράμμα ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

Marvin είπε...

Πανω στο καλυτερο μας κοβεις, εμ που χουμε να σε διαβασουμε τοσες μερες εμ που μας αφηνεις στα κρυα του λουτρου, ντροπης πραματα...

jg είπε...

που ειναι η συνεχεια? ε?ε?
σιγουρα βγηκαν ολες ζωντανες απο εκει μεσα?

tovenito είπε...

συνέχισε έτσι! ανήκουμε στην ίδια σχολή blogoδιηγήσεων! κόψε εκεί που πρέπει και δώσε πάσα για διαφημίσεις!

Κυρά Κατίνα είπε...

Αφτό εξηγή γιατί έφιγε τότες ο Παντελάκη ο γίος της περιπτερούς που ήταν κουνιστός κιαφτός σαν τον δισέγγονο μου τον Σπυρούκο. Ολη λέγαμε πος ήχε φήγη για αμερική, ωρέα χόρα, αλα μακριά κε δε μπορό να παο να την δο. Κρίμα.

Γράφης πολη ωρέα. Ησε ωρέο παλικάρι σαν τον δισεγγονό μου τον Σπυρούκο, ή ησε σαν τους φιλους του που ηνε γυνεκοτη;

Φιλλιά πολα κε να γράφης πάντα ετση ωρέα παλικάρι μου. Φτου-φτου μη σε ματιάξο

-Κυρά Κατίνα.

Dr_MAD είπε...

Με το πουλί στο χέρι μας άφηκες. Φτου σου ρε. Ο λαός απαιτεί τη συνέχεια ΤΩΡΑ!

Ευρηματικότατο πάντως χαχαχα
όπως πάντα... ;-)

nikisot είπε...

apaitw na to synexiseis
mh mou pa8ei kai tpt to oni

Unknown είπε...

κακούργε σα δε ντρέπεσαι να μας αφήνεις με το π...ληκτρολόγιο στο χέρι! αλλά έτσι είστε εσείς οι Παρθένοι με το ενα χέρι δίνετε και με το άλλο παίρνετε! Βρωμόπαιδο!

Hfaistiwnas είπε...

Θες να μου πεις ότι δεν έχεις το υπόλοιπο; ΠΑΝΑΓΙΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑ ΜΟΥ! Τουλάχιστον φαίνεται πως έχει καλό τέλος. Επόμενο καράβι πότε έχει;;; Ειδοποιείστε με!

Αρκούρης είπε...

εννοείται ότι συμφωνώ εντελώς και απολύτως με τους προλαλήσαντες και ότι να πας να βρεις το υπόλοιπο γράμμα τώρα αμέσως κιόλας! ορίστε μας!!!

g for george είπε...

Το καλό που σου θέλω, να έχει συνέχεια!!!!!!

Είδωλο είπε...

Αμα μου πεις οτι το soundtrack ειναι απο το Σπανουδακη, κατι μου θυμιζει..
χαχαχα

Soula είπε...

"...Και τότε έβγαλα το μαντίλι και είδε τα ασπρισμένα μου μαλλιά."

xipasmenos είπε...

Το χειρόγραφο κάηκε απο τις υπόκοφες κλανιές και είναι δυσανάγνωστο;

cobden είπε...

Revqueer,welcome back!Μας έλειψες και απ'οτι βλέπω επέστρεψες σε μεγάλα κέφια!

Ανώνυμος είπε...

Τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοο!! Ἐγὼ θὰ πήγαινα στὰ twink φυσικά, κι ἂς μὴν μὲ ἤθελαν.

Patrick είπε...

Κανόνισε,θα σε λιντσάρει ο όχλος..!Μαζί τους και εγώ,αν δεν μάθω την συνέχεια...

Elementstv είπε...

Τελειος οπως παντα αν και στο τελος μειναμε με την αγωνια .Αντε ελπιζω να βγει και 2ο μερος!!!!!!!!!

Υπερμίκης είπε...

Προτείνω να στείλεις το συγκεκριμένο σενάριο στον Παντελή
Βούλγαρη για ενδεχόμενη κινηματογραφική προσαρμογή.Πολύ πιθανόν να εμπνευστεί
και την συνέχεια της ιστορίας, προς
τέρψιν πολλών αδημονούντων μπλογκοφάγων.

Neverlandean είπε...

Το ήξερα ότι πίσω από το αγγελικό σου πρόσωπο κρύβεται ένα σαδιστικό γουρούνι!! Ελπίζω η μη απάντηση στα σχόλια να σημαίνει ότι βρήκες τη συνέχεια και την πληκτρολογείς.

[Κείμενο δυσανάγνωστο] σα μαγιάτικο αγγούρι.

Χμμμμμ....

1) Το πλοίο μύριζε ~
2) Το κατάρτι υψωνόταν ~
3) Ήθελα κάτι παραπάνω στη σαλάτα, κάτι ~

Άσχετο: τα αγγούρια το Μάη βγαίνουν;

One Big DJ είπε...

exeis megalo talento sta xeiloui

Strahd είπε...

ΑΥΤΟ επρεπε να γίνει ταινία. Όχι το άλλο σε παραγωγή του ακατανόμαστου (του Σκορσέζε βρε). :P

mahler76 είπε...

Επιτέλους μικρό μου!!!!!
Αχου, άντε να γελάσει το χειλάκι μας!!!

revqueer είπε...

Oni: Σύμφωνα με τον wrong είσαι ο Paul Bettany οπότε θα σε έδενα, θα σε φίμωνα και θα σε έπαιρνα στην καμπίνα μου...

Pavlos: Ψάχνω , ψάχνω!

Marvin: Ντρέπομαι...

Povofag: Τελικά ευτυχώς, παρ' όλα τα catfights, τη γλυτώσαμε όλοι!

Tovene592: Μόνο εσύ με καταλαβαίνεις...

Κυρά-κατίνα: Ναι!! Τον θυμάμαι στο πλοίο το Παντελάκη!!

Mad: Put the puli down slowly!

Moody: Τι γλυκιά!!! Πάντα σκέφτεσαι τους άλλους!

Ethan: Το τελευταίο διάστημα, ό συγκεκριμένος Παρθένος ούτε δίνει ούτε παίρνει τίποτα :-(

Ηφαιστίωνας: Αύριο 7 πμ από Πειραιά!

Αρκούρης: Καλά καλά!! Μη μας δείρετε!!

G4George: Εσύ στη φαντασία σου βάλε πως τον περίμενε ο Τσίπρας!

revqueer είπε...

x-oyranoy: τη μουσική στο συγκεκριμένο θα την έγραφε από Χατζηδάκης και πάνω!

Soula: Γαμώτο... το είχα βάλει και το συγκεκριμένο! Ήθελα να είναι τελείως 'οι γκέι Νύφες'! Αλλά δυστυχώς το κείμενο έβγαινε υπερβολικά μεγάλο και η σκηνή κόπηκε στο μονταζ!

Xipasmenos: Υπόκωφες κλανιές + πέρασμα του χρόνου, έχουν ολέθριες συνέπειες για τα γράματα.

Cobden: Κερδίζεις επάξια το τίτλο του αγαπημένου μου νεοφιλελεύθερου! κι εμένα μου λείψατε!

Gordongr: περί ορέξεως....

Patrick: Οι ανγνώστες μου δεν είναι όχλος!!

Elementstv: Είσαι γλύκας!!

Υπερμίκης: Στο Βούλγαρη μάλλον όχι γιατί εξεδήλωσε ενδιαφέρον ο Σπηλμπεργκ. Θα δούμε..

Neverlandean: Αγγελικό πρόσωπο??? Πού με είδες??
Επιλέγω το 3!

Dj: Με κάνεις και κοκκινίζω!!

Strahd: πεεεεες τα!!!

Mahler: Ήταν πικραμένο? Εύχομαι να γέλασε!!

comingThrough είπε...

se misw, se misw! ponao kai zalizomai kai mpika sti diadikasia na diabaso to katebato kai esu pos me antamoibeis?! apogoiteysi sketi!
se miso, me akous, se miso! eimai ego poy fonazo... se miso!!!
pao na ksaploso... ghouhou ghouhou
:P

Jimmy Rose είπε...

Τώρα, είναι, νομίζω, περιττό να πω και εγώ ότι απαιτώ την συνέχεια. Το έκαναν τόσοι άλλοι πριν από εμένα (αλλά ανταπόκριση δεν βλέπω).
Εντυπωσιακή επιστροφή πάντως. Μπράβο...

Sound Of Freedom είπε...

Το πλοίο με τις τρελές!

Ναυτίλος είπε...

«[...]βρήκε το προφίλ μου στο "Αρχείο κίναιδων" που κρατούσε το ελληνικό προξενείο [...]»

Πολύ καλό αυτό το κομμάτι. Μ’ έκανε και γέλασα!

Α! Αν θες ζήσεις και να πετάξεις την κορμάρα στον ήλιο, ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι, τσακίσου βρες το άλλο μισό του γράμματος που κόπηκε για να μην σε βρω και σε σφάξω!

(>_<)

Αρκούρης είπε...

kai giati na min se diro diladi? eisai siguros oti den tha s aresi????

Ανώνυμος είπε...

You're back!! :D
Όχι πως έλειψες και πολυ δηλαδή αλλα πάλι...

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

γαμώτο....αμαν πια..το υπόλοιπο που είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;
νευριασμενη σέηλορμουν

Dante είπε...

Πραγματικά, πάνω στο καλύτερο το 'κοψες σα δε ντρέπεσαι, ρεμάλι...
Ή βρίσκεις το υπόλοιπο, ή να πας να [κείμενο δυσανάγνωστο]

mmexer είπε...

Τόση ώρα διάβασμα χωρίς συνέχεια... Θρίλερ! Το υπόλοιπο;

Wrong Guy είπε...

poso theos eisai,pes mou TORAAAAAAA!

revqueer είπε...

Comingthrough: Εγώ όμως σ' αγαπώ!!!

jimmy Rose: Ναι, ήθελα να επιστρέψω με κάτι επικό!

Μπέμπης: Ωραίος εναλλακτικός τίτλος!

Ναυτίλος: Ψάξε, ψάξε δε θα με βρεις!

Αρκούρης: Τότε αλλάζει το πράγμα... ;-)

Μαριλένα: 12 ολόκληρες μέρες!

Sailormoon: ρεεεε σόρρυ! Σε νευρίασα!

Dante: Θα επιλέξω να [κείμενο δυσανάγνωστο]

mmexer: ερμ... δατς ιτ!

wrong: Πολύ!

gay super hero είπε...

Εγώ εκεί που γέλασα πολύ είναι με τις αντιδράσεις των bears, twinks και των gymqueens όταν έφτανε το πλοιο στην Αμερική!

Ανώνυμος είπε...

origin of love !!!
ti gamato komati kai video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
need details

gay super hero είπε...

Η drag queen που απαγγέλει Πλάτωνα από ποια ταινία είναι;;;;

APSOY είπε...

Ρε...
τέλειο!!!

Ανώνυμος είπε...

Καυλωστο το αγορι μας.
Δημιουργεις εξαψεις στο κοινο, οπως παντα.

Μην νομιζεις πως θα την γλυτωσεις ομως, θα σε δαγκωσω και γω το αυτι.
Κακουργε μεγαιρε αντρα.

Αρκούρης είπε...

mia xara ta pas!

meta to spanking, kerdises k dagkoma sto afti!

mia xara!!!

xomeritis είπε...

Πάω σ' αυτό το γράμμα δεν βασίστηκε το Voyage of the damned; ή το Ship of Fools? ή το the Poseidon Adventure; (κούναγε τόσο πολύ που αναποδογύρισε). Βοήθησε τη μνήμη μου.

Θράσος είπε...

Ήταν μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες αγάπης...
Ειδικά εκεί με το αγγούρι σπάραξα.
Ελπίζω να υπάρξει sequel.