Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

It's what's outside that counts.



Σε πρόσφατη συζήτησή μου με καλό φίλο, ανέκυψε το θέμα του πώς φαντάζομαι το τέλειο - ιδανικό σώμα.

Επειδή εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο άνθρωπο του απάντησα πως το σώμα για μενα δε μετράει καθόλου, εγώ απλά ερωτεύομαι τη ψυχή του άλλου, και στη συνέχεια ξεκίνησα ένα λογύδριο για το πόσο τελοσπάντων δίνουμε σημασία στην εξωτερική εμφάνιση παραμελώντας να καλλιεργήσουμε το από μέσα, ένα λογύδριο που συνεχώς αύξανε σε πυγμή και ένταση μέχρι που κατέληξα χωρίς να το πάρω χαμπάρι να τσιρίζω «Θέλω γκόμενο, ΘΕΛΩ ΓΚΟΜΕΝOOOO!!!». Ο φίλος μου κούνησε με κατανόηση το κεφάλι του, με πήρε από το χερι και με οδήγησε μπροστά σε καθρέφτη.

«Πες μου την αλήθεια», είπε «εσύ θα πήγαινες ποτέ μ' αυτόν;».

Το κάτω χείλος μου άρχισε να τρέμει και σε λίγο βρέθηκα στην αγκαλιά του φίλου μου κλαίγοντας γοερά και ικετεύοντάς τον να με βοηθήσει. Μου εξήγησε πως καλό θα ήταν να μην απελπίζομαι και πως καθώς ήταν κομματάκι δύσκολο (αυτός χρησιμοποίησε τη φράση «παντελώς ακατόρθωτο») να με σουλουπώσει σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ετών χωρίς πολυέξοδες χειρουργικές επεμβάσεις έπρεπε να βρω κάποιον, τον οποιοδήποτε, που θα με δεχόταν όπως είμαι και μου τόνισε πως μάλλον δεν είχα πολλές επιλογές.

Τα λόγια του με γέμισαν με ελπίδα και με μεγάλη ανυπομονησία δέχτηκα τη πρόσκλησή του να πάμε μαζί στην επόμενη συνάντηση της ομάδας 'ΑΤΑΚ' (Αφήστε Το Ανθος Καλέ), μια ομάδα που πάλευε χρόνια να σώσει ένα μαραμένο κατά την άποψή μου λουλουδάκι στα αριστερά της πλατείας Κλαυθμώνος επειδή ο δήμος ήθελε να το ξεριζώσει.

Η ομάδα αποτελείτο από πολλές άσχημες αδερφές οι οποίες είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα ασχήμιας γύρω από το λουλουδάκι εμποδίζοντας το κηπουρό του δήμου να το κόψει. Ο φίλος μου, μου σύστησε τον Ισίδωρο, το πρόεδρο της ομάδας, ένα μπασμένο που αν δεν ήξερα πως είναι μόλις 25 ετών, θα ορκιζόμουν πως ήταν η έμπνευση πίσω από το Νοσφεράτου. Ήταν πολύ φιλικός μαζί μου και σιγά σιγά αποχωρήσαμε απ' τους υπόλοιπους και πιάσαμε τη κουβέντα.



Ο Ισίδωρος σύντομα διαπίστωσα πως πέρα από σκατόφατσα ήταν και πολύ γλυκό παιδί και η συζήτηση μαζί του ήταν απολαυστική. Αποφάσισα λοιπόν να αφήσω τις βλακείες και με πρωτοφανές θάρρος για τα δεδομένα μου, του ζήτησα να συνουσιαστούμε. Φάνηκε κάπως ξαφνιασμένος και γέλασε. Μου εξήγησε πως είχε σχέση εδώ και δύο μήνες και δεν ήθελε να τη διακυνδινεύσει για μια ξεπέτα.

Η απάντησή του με έβαλε σε σκέψεις και του το έδειξα δίνοντάς του ένα ηχηρό χαστούκι επειδή με απέρριψε, ενώ στη συνέχεια άρπαξα τις δύο τούφες που του είχαν απομείνει εκατέρωθεν του κρανίου του τραβώντες τις με λύσσα. Σε λίγο χρονικό διάστημα μαζεύτηκε όλος ο κόσμος της πλατείας γύρω μας προσπαθώντας να τον σώσει απ' τα χέρια μου, και ο κηπουρός του δήμου κατάφερε απαρατήρητος να ξεριζώσει το λουλούδι και να τη κάνει για το σπίτι του.



Όπως του είχα δαγκώσει το αριστερό αυτί κάποιος με έσπρωξε με δύναμη και με έριξε κάτω. Γρήγορα διαπίστωσα πως επρόκειτο για ένα χλιμιντζουροειδή τύπο, ο οποίος έτρεξε γρήγορα προς τον Ισίδωρο, τον αγκάλιασε και άρχισε να κοιτά με ενδιαφέρον τις πληγές του. Εμένα με μάζεψε ο φίλος μου, ο οποίος είχε βρει το όλο σκηνικό πάρα πολύ αστείο και υποσχέθηκε να μου υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία πως είχα φάει χυλόπιτα από το πρωτοξάδερφο του Δρακουμέλ.



But that’s why birds do it,
Bees do it,
Even educated fleas do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

In Spain the best upper sets do it,
Lithuanians and Letts do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

The Dutch in old Amsterdam do it,
Not to mention the Finns,
Folks in Siam do it,
Think of Siamese twins.

Some Argentines without means do it,
People say in Boston even beans do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

Romantic sponges they say do it,
Oysters down in Oyster Bay do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

Cold Cape Cod clams ‘gainst their wish do it,
Even lazy jellyfish do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

Electric eels, I might add, do it,
Though it shocks ‘em I know,
Why ask if shads do it,
Waiter bring me shad roe.

In shallow shoals English soles do it,
Goldfish in the privacy of bowls do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

The dragonflies in the reeds do it,
Sentimental centipedes do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

Mosquitoes, heaven forbid, do it,
So does every katydid do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

The most refined ladybugs do it,
When a gentleman calls,
Moths in your rugs do it,
What’s the use of moth balls?

Locusts in trees do it,
Bees do it,
Even overeducated fleas do it,
Let’s do it, let’s fall in love.

Let’s do it, let’s fall in love,
Let’s do it, let’s fall in love


(Next time: Η κατάρα της μοχθηρής αρκούδας)
revqueer@yahoo.com

32 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

χαχαχαχα
καλημερούδια, μου έφτιαξες την βδομάδα!!!

{.πavλος.} είπε...

heeheemmmmm....early comment![an kai h8ela na einai first]...loool
[as einai kala o reader kai to prwino ksypnima me kefia]

...oneiro htan ayto?...kai evales kai ton david se poly omorfo mode [8ayma to photoshop]...polles alh8eies sto shmerino sou...we like nosferatu [me ton Klaus Kinski]...ayta...8es kai alla?...ok...still waiting ;)...i hope soon...that's all 4 now.

h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s

grrrr...pali me prolave o aaaallos pavlos...pavle ase kai kanenan allo na kanei prwto sxolio...xaxa... ante hugZz&kisses 2 u 2 ... eipa exw kefia.

Jimmy Rose είπε...

Καλημέρα.
Πολύ αληθινό το κείμενο. Ειδικά στο σημείο που ο κακός κηπουρός του Δήμου ξερίζωσε το κακόμοιρο το λουλουδάκι!

sikia είπε...

revqueerouli είσαι πάντα απολαυστικός!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα rev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mmmm ωραίους φίλους έχεις! Να σου ανεβάζουν το ηθικό! χαχα!

ΥΓ. Ξέρω ποιός ήταν ο επίμονος κηπουρός... χιχιχι!

Strahd είπε...

Ο φίλος σου ήταν λίιιιιιγο σκληρός μαζί σου. Μια χαρά κούκλος είσαι.

(ακούτε εκεί έξω; ένας κούκλος εργένης κυκλοφορεί ανάμεσά μας...)

:)

Ναυτίλος είπε...

Ρε μαλακισμένο! Σταμάτα να παρακολουθείς την ζωή μου και να δημοσιεύεις φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο (στην οποίαν btw ποζάρω σε μιά (α)σχολή ζωγραφικής, την πέτυχα την πόζα· δεν την πέτυχα; Το πουλί μου όμως είναι πιο μεγάλο! Λέμε τώρα)

Το τραγικό είναι πως:
α)
Οι τρεις πρώτες παράγραφοι εκφράζουν απόλυτα την ιστορία της ζωής μου!!!
β) Πραγματικά, μοιάζω στο άγαλμα, έχουμε το ίδιο σώμα (ακόμη και στο πουλί!).

Αυτό ήταν! Πάω να πέσω από το μπαλκόνι, τώρα!!!!

(Ά να χαθείς σακουλοσκουλικιασμένο τσογλάνι που με στεναχώρησες πάλι!)

:-(

Θράσος είπε...

Κατ' αρχην, αυτό που μετράει είναι η εσωτερική ομορφιά και όχι η εξωτερική.
Επίσης υποθέτω ότι μισείς το ψέμα και την υποκρισία.
Ότι το κοινό της Θεσ/κης είναι υπέροχο κοινό και η πόλη η πιο ερωτική της Ελλάδας.
Επίσης, μια χαρά είσαι μην μασάς.
Τρίτον το λουλουδάκι πολύ το λυπήθηκα.

PaNoS είπε...

Πάλι καλά που υπάρχουν οι καλοί φίλοι να μας προσέχουν και να βρίσκονται δίπλα μας!!!!!!

oni είπε...

Exw riksei ton phxh toso xamhla pou elega pws de me endiaferei h emfanish. Alla me to pou bghka rantebou diapistwsa pws einai to shmantikotero gia na mou kanei klik kapoios eks arxhs. Alliws nai men mporei na mou aresei ws parea alla 8a parei kairo mexri na me kerdisei me to xarakthra tou :P

Είδωλο είπε...

Yeah baby, the packaging counts!

tovenito είπε...

γελώ ηχηρά!

musicbug είπε...

Kryvei mia elafra melagxolia i istoria i mou fenete? Safws kai paizei kapoio rolo i emfanisi, alla an de se kerdisei o allos kai me alla pragmata ti na to kaneis? Exallou einai efimeri i omorfia kai to swma. Mia xara paidi o Norseratu pantws:-) Kala ekanes kai tou evgales oles tis toufes, giati m'aresoun oi skinhead.

mahler76 είπε...

που βρήκες φωτογραφία του ανδριάντα μου?????

APSOY είπε...

Πράγματι μετράει η εμφάνιση και ευτυχώς έχω κι εγώ αγαλμάτινο κορμί και δε φοβάμαι τίποτα και κανένα...!

Επίσης, ως μέλος της ΑΤΤΚ (Αφήστε Τις Τούφες Καλέ!) μπορώ να πω ό λυπήθηκα περισσότερο για τον Ισίδωρο παρά για το λουλουδάκι...

Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
ΘΕΟΣ, ΘΕΟΣ, Θ Ε Ο Σ!!! :)))

b|a|s|n\i/a είπε...

όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή
ακόμα και ο πρωτοξάδερφος του Δρακουμέλ. λολ και πάλι λολ

hnioxos είπε...

Καλά για να πέσεις τόσο εύκολα στον έρωτα του αδερφού του Δρακουμέλ και να αλλάξεις τις αρχές σου σημαίνει ότι αυτές οι αρχές δεν είναι και τόσο σημαντικές τελικά. Εξάλλου πια τα πρότυπα ομορφιάς της προηγούμενης δεκαετίας με τους φουσκωτούς να αποτελούν το αντικείμενο του πόθου νομίζω ότι πια παίρνουν πόδι. Τα αναβολικά στα γυμναστήρια και το attitude των περισσοτέρων, που θέλουν ο άλλος να είναι τουλάχιστον αθλητής της ενόργανης (κάνει και καλό σπαγκάτ!) για να του μιλήσουν, δείχνουν το δρόμο.

Οι λόγοι αυτής της αλλαγής; Μα, είναι προφανείς: Μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων έχουν βγάλει τα μάτια τους μέσα από το ίντερνετ για να ανακαλύψουν ποια φωτογραφία είναι πιο ωραία και ο υποτιθέμενος υποψήφιος γκόμενος έχει κοιλιακούς πιο πολύ φέτες. Αποτέλεσμα; Μα φυσικά η μοναξιά...

Για να μη γελιόμαστε η εξωτερική εμφάνιση βεβαίως και παίζει ρόλο. Περισσότερο όμως ρόλο για μένα παίζει ολόκληρο το πακέτο, δηλαδή το έξω σε συνδυασμό με το μέσα, και πολύ περισσότερο πόσο αυτή η χημεία μπορεί
να με συγκινήσει. Αυτή η συγκίνηση δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί με λόγια, είναι μια ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και το καταλαβαίνουν μόνο αυτοί οι ίδιοι.

Εν κατακλείδι, αυτοί που είναι απαλλαγμένοι από το φασισμό των αισθητικών προτύπων, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες νομίζω να μην πηγαίνουν μόνοι τους σινεμά τα απογεύματα.

turigr είπε...

Δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι έστησες ολόκληρη ιστορία για να κόψει με την ησυχία του ο κηπουρός το λουλουδάκι της πλατείας Κλαυθμώνος! Γιατί; Τι σου έφταιξε το καημένο;

Unknown είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXA
αν και έκοψες απότομα την ιστορία, υπέροχος όπως πάντα. τς τς τς τι κακό κι εσείς οι Παρθένοι να μην δέχεστε ψύχραιμα την απόρριψη....

One Big DJ είπε...

Ιστορίες καθημερινότητας...και η ζωή δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια!

cobden είπε...

Tέλειο :))

λολιτα είπε...

καλημερα μωρο μου υπεροχο το κειμενακι σου!

g for george είπε...

Χαίρομαι τόσο που είμαστε τόσοι πολλοί αυτοί που δεν τους νοιάζει η εμφάνιση!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε όργιο!!!!Εισαι για το τρελάδικο!!!!!!ΘΕΟ΅ΘΕΟΣ!!!!
Θεία Is Back!!

dr.SeenG είπε...

χαχαχαχαχα η ιστορία είναι εκπληκτική!!! Ωδή στον πόνο εμάς των άσχημων :)
Αλλά μπερδεύτηκα λίγο. Άντρας είσαι (όπως γράφεις στο προφίλ) ή γυναίκα;
Λάτρεψα το μπλογκ σου. Δηλώνω θαυμαστής σου.
Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα :)

revqueer είπε...

Pavlos: ;-)

Pavlos2: Με κάλυψες!

Jimmy Rose: Thanxxxx!

Sikia: Κοίτα ποιός μιλάει...

Ηφαιστίωνας: Με τέτοιους φίλους...

Strahd: Πούντος?? Πούντος??

Ναυτίλος: Γιατί στεναχωρήθηκες;

Θράσος: Χιχιχιχι!!! Συμφωνώ σ' όλα!

Πάνος: Έτσι!

Όνι: Πολύ σωστά μιλάς Όνι.

x-oyranoy: Very very true!

Tovene: ;-)

Musicbug: LOL! Είσαι λάτρης του bald look ,ε?

Mahler: :-)

revqueer είπε...

Apsoy: ATTK Sucks!

Basnia: Έεεεετσι!

Ηνίοχος: Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

TuriGr: Έπρεπε να κοπεί!

Ethan: ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ!

One Big Dj: ;-)

Cobden: Thanks!

Λολίτα: Σ' ευχαριστώ λολίτα μου!

G4George: Μιλούνια είμαστε!

Aunt Donna: Αυτό το θεωρώ φιλοφρόνηση! Φιλιά!

Dr Seeng: Καλωσήρθες! Μη φρικάρεις, αλλά είμαι gay άντρας!

ds είπε...

ATAK!!! LOL!!!

Αν και η απάντησή σου στο σχόλιο του Dr Seeng είναι όλα τα λεφτά!

mmexer είπε...

Φονιάδες των χοντρών διαιτολόγοι!!!!

xomeritis είπε...

Shame on you! Flower killer! Με ανθρώπους σαν και σένα είναι αναμενόμενο να τρέχουν την Ελλάδα στα δικαστήρια για κακή περιβαλλοντική διαγωγή.

Υπάρχουν και κάποια όρια!

revqueer είπε...

Dynx: ;-)

Mmexer: Πες τα!!!

Xomeritis: Ντρέπομαι Thomas, απλά ντρέπομαι.

alienlover είπε...

xaxaxaxa re sy eleos, den paleuesai!!