Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Και ο χρόνος περνά...


'Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός.Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.'

(Νέα Ημέρα, 20.3.1928)


Το συγκεκριμένο άρθρο κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο και εκτός του ότι αποτελεί μνημείο του μόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη μαλακία προκειμένου ο κάθε κομπλεξικός να στερήσει από κάποιον συνάνθρωπό του που δε χωνεύει τα πλέον στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα, σίγουρα δείχνει πόσο με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει μια κοινωνία τρόπο σκέψης.


Πραγματικά δεν είναι απίστευτο, σχεδόν σουρεαλιστικό το παραπάνω κείμενο; Και αλήθεια τι απ'όλα αυτά που λέμε και κάνουμε σήμερα θα ακούγονται αστεία σε 80 χρόνια και ποίοι θα λέμε πως ήταν μπροστά από την εποχή τους; Παρακαλώ να παρατηρήσετε πως τα λεγόμενα του κυρίου στο άρθρο της 'Νέας Ημέρας' υποστηρίζονται και από 'διαπρεπέστατο επιστήμονα' που μάλιστα μίλησε και στη Βουλή επί του θέματος!!! Άρα μιλάει με στοιχεία!


Αυτά να κοιτάνε όλοι οι 'έξυπνοι' που μιλάνε για κουσούρια, «...αν δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο…» και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα και πετυχημένα. Βέβαια κανείς δε πρέπει να εξαιρεί τον εαυτό του από το μαγικό κόσμο της μαλακίας, όλοι έχουμε πετάξει τα μαργαριτάρια μας, και ας είμαστε πιο προσεκτικοί όταν το παίζουμε ξερόλες και παντογνώστες.


(Next time: Γίνε κι εσύ ο Έλληνας τζεντλεμαν!)




14 σχόλια:

Good As You είπε...

καλησπέρα.. ειδες πως αλλάζουν τα ήθη και οι απόψεις...
είναι αυτό που λένε ότι σε 50-60 χρόνια δε θα υπάρχει καμία διάκριση στους ομοφυλόφυλους, και θα είναι ενταγμένοι πλήρως στην κοινωνία, χωρίς να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και σχόλια.....

λες? γιατι εμενα τα 50 χρόνια μου φαίνονται πολυ διπλα.. Απο την αλλη για φαντάσου μια γυναικα του 1928 να τις λένε ότι σε 50-60 χρόνια οι γυναίκες θα μπορούν να γίνουν και πρωθυπουργοί... (θα γέλαγε σίγουρα)....

(πολύ μου αρέσουν τα vintage άρθρα από τα παλιά....)
(επίσης, κάτι πρέπει να έχει πάθει το τέμπλεητ του μπλογκ σου κ οι παλιότερες εγγραφές εμφανίζονται διαφορετικά...)..that's all...

Είδωλο είπε...

Καλα εδω που τα λεμε ολες οι χαζομουνες ειναι ντιπ ανισορροπες
χαχαχαχαχαχα
Ωραια γελασα πολυ

g for george είπε...

Το συγκεκριμένο κείμενο το έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό (ίσως και λίγα χρόνια πίσω) και μου είχαν κάνει εντύπωση ακριβώς τα ίδια που αναφέρεις κι εσύ, Rev.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για αυτούς που θα έρθουν...

Πολύ καλό ποστ.

ΥΓ
Όπως λέει και ο Good, κάτι έχει πάθει το μπλογκ σου και σχεδόν ολόκληρο εμφανίζεται παράξενα. Χρησιμοποιώ την τελευταία ενημέρωση του Firefox (μετά από αυτήν άρχισε το πρόβλημα) - με τον Internet explorer 7 που το άνοιξα όμως, φαίνεται εντελώς φυσιολογικά...

revqueer είπε...

Παίδες ο επόμενος που θα σχολιάσει ας μου πει αν διορθώθηκε το πρόβλημα! Έκανα κάτι κόλπα, I hope it worked!!!

APSOY είπε...

ΤΟ μπλογκ σου διορθώθηκε...
(δεν το είχα δει με πειραγμένο τεμπλέιτ, αλλά μια χαρά μου φαίνεται :))

Η σακατεμένη λογική να δούμε πότε θα διορθωθεί...

Ίσως βιάζομαι... αλλά αν σκεφτεί κανείς οτι η ομοφυλοφιλία υπάρχει από την αρχαιότητα... μήπως έχουν αργήσει λίγο??? :Ρ

φιλιά, καλημέρα.

g for george είπε...

Ναι, όντως δεν υπάρχει πρόβλημα τώρα με το μπλογκ.

Ποιος ξέρει τι πατάτα είχες κάνει πάλι!

Ρεμπεσκές είπε...

Με την τοτε λογικη, ο συγγραφευς αυτες τις αποψεις εξεφραζε.Και με την τοτε λογικη ηταν σωστος.Αλλο που με τα χρονια φανηκε το ποσο λαθος ειναι η συγκεκριμενη αποψη.Γιατι το να ειναι καποιος επικυνδινος,δεν ειναι θεμα φυλου.Ειναι σαν την μαλακια που γαμει κ δερνει ενα πραγμα *Σορρυ*.
Δεν εχει συνορα -αυτη και η αγαπη-.Ειτε εισαι αντρας/γυναικα,ειτε εισαι ανηλικος/υπερηλικας,ειτε εισαι στρ8/γκευ.Αν ειναι να την εχεις θα την εχεις.

Και σεβασμο στις γυναικες.Ειναι οι μανες μας,οι αδερφες μας,οι γιαγιαδες μας.Ακου κει χαζομουνες και ανισσοροπες.Οταν μας λενε αδερφες-θεες-ξεκωλιαρες μας κακοφαινεται.Οταν εμεις ομως γουσταρουμε,τις βαζουμε τις ταμπελιτσες μας..Ακους εξ-ουρανου?
Shame on you

sikia είπε...

Ας ελπίσουμε να γίνεται η κοινωνία όλο και πιο προοδευτική....
Ανυπομονώ για τον Έλληνα τζέντλεμαν, νόμιζα ότι είναι οξύμωρο....

Soula είπε...

Αχ!!Ωραία θα είναι σε 50-60 χρόνια απο τώρα να μην υπάρχουν διακρίσεις και να είναι "ενταγμένοι" στην κοινωνία οι gay(και όχι μόνο αυτοί).Σε 50-60 χρόνια όμως, δεν ξέρω αν θα υπάρχω για να το ζήσω. Έχει χαλάσει και το fast forward.Ηλίθιο τηλεκοντρόλ!

revqueer είπε...

good: Ποτέ δε ξέρεις! Ας ευχηθούμα να είμαστε ακόμα εδώ να το διαπιστώσουμε έστω και καθυστερημένα!

x-oyranoy: You're kidding, right?

g 4 george: :-)

Apsoy: Εννοείται πως έχουν αργήσει, και πάρα πολύ μάλιστα.

Η0Μ0: Πολύ σωστά, η μαλακία μας παρασέρνει όλους στο διάβα της.

sikia: LOL! Stay tuned!

Soula: Welcome! Άσε κι εμένα μου έχουν τελιώσει οι μπαταρίες...

Neverlandean είπε...

Όπως τότε "υποτίθεται" ότι η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί την γυναικεία ψήφο, έτσι και τώρα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων.

Για την Ελλάδα εγώ βάζω πάνω από 70 χρόνια (παντού υπάρχει τόκος σ' αυτή τη χώρα)

PaNoS είπε...

Καλημέρα σας!! Για μένα ισχύει ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της. Τότε ήταν αλλιώς , σήμερα αλλιώς.. Και τώρα ακόμη υπάρχουν άνθρωποι(λίγοι βέβαια) που πιστεύουν ακόμη στο άρθρο αυτό που είχε αναρτηθεί τότε στην εφημερίδα. Εδώ υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν πως αδικήθηκαν οι Παπαδόπουλος και Πατακός.. Τι να λέμε τώρα?? ANYWYAY...


Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο h0m0sapiens όσο αφορά το θέμα γυναικών.. Το ίδιο "χαζομούνες και ανισσόροπες " μπορεί να θεωρηθεί μια παρέα ανδρών είτε gay είτε str...δεν έχει να κάνει επομένως αν είναι γυναίκα ή άντρας...μην ακούμε άλλο χαζά!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αν πάρουμε τα πράγματα βάσει ιστορίας θα δούμε ότι πολλά από αυτά που κάποτε ήταν αποδεκτά, τώρα θεωρούνται απεχθή. Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και τα ήθη. Αλλάζουν και οι άνθρωποι. Τώρα για το καλύτερο ή το χειρότερο η ιστορία θα δείξει.

jg είπε...

κοιτωντας πισω βλεπει κανεις ποσο ηλιθιοι ειναι οι ανθρωποι. και με την ιδια λογικη πιστευαν πως οι μαυροι ειναι κατωτεροι απτους λευκους. μερικες φορες με τρομαζει η ιδεα οτι μπορει σε 30 χρονια να καταλαβω πως οσα πιστευα μεχρι τωρα ηταν ολα λαθος!