Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Hollinghurst and Me


Η ανακοίνωση δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες. Πέμπτη 1/12/2005 ο Αlan Hollinghurst θα ήταν στην Αθήνα σε ξενοδοχείο στη Σοφοκλέους να μιλήσει για το νέο του βιβλίο The Line Of Beauty, βραβευμένο τη προηγούμενη χρονιά με το βραβείο Μπούκερ, και να υπογράψει αντίτυπα. Η χαρά που θα έβλεπα από κοντά ένα είδωλό μου μπορεί μόνο να συγκριθεί με τη χαρά ενός 14χρονου κοριτσιού που μαθαίνει πως θα συναντήσει το Σάκη (όχι ΑΥΤΟΝ, τον άλλο, το τραγουδιστή).

Στα μέχρι τώρα βιβλία του Hollinghurst οι ήρωες είναι πάντα gay και δε λείπουν οι εξαιρετικά γραφικές περιγραφές σεξουαλικών σκηνών, κάτι που σκανδάλισε μεγάλο μέρος του συντηρητικού αγγλικού τύπου με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο της σκανδαλοθυρικής 'The Sun' που έγραψε το θρυλικό 'Gay Sex Wins Booker'! Αγαπημένο μου βιβλίο του το 'The Folding Star' που κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον ανεκδιήγητο τίτλο 'Τα Σκοτεινά Μονοπάτια του Έρωτα' (όχι δεν είναι σειρά του Μανουσάκη) και πραγματικά νομίζω πως πρέπει να τσακιστείτε όλοι να το διαβάσετε πάραυτα.


Επειδή γενικά δε με εμπιστεύομαι σε τέτοιες περιπτώσεις έθεσα στον εαυτό μου εκ των προτέρων ορισμένους κανόνες


1) Σε καμία περίπτωση ενώ υπέγραφε δε θα άρχιζα τις μαλακίες του τύπου "Oh, my God I'm your number 1 fan, you're soooooo talented"



2) Στη περίπτωση που υπήρχε κάποιος ωραίος θαυμαστής του και πιάναμε κουβέντα δε θα άρχιζα να του αναφέρω κουλά βιογραφικά στοιχεία ή να αναλύω με ύφος χιλίων καρδιναλίων το έργο του, τις επιρροές του κτλ.


3) Δε θα ζητούσα από τον Αlan να υπογράψει εκτός από τα βιβλία και το μπούτι μου.


Επίσης σε περίπτωση που με συνέπαιρνε η όλη γνωριμία και ένιωθα πως πρόκειται να παραβώ έναν από τους προαναφερθέντες κανόνες, θα σηκωνόμουν διακριτικά και θα έφευγα.



Από το άγχος μου να είμαι στην ώρα μου, έφτασα στο ξενοδοχείο μία ώρα πριν τη παρουσίαση και μπήκα να καθίσω στη σχεδόν άδεια άιθουσα. Ενώ κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα καθόταν στις μπροστινές σειρές, εγώ για κάποιο λόγο έκατσα στη τέρμα πίσω δεξιά γωνία με ένα σφίξιμο στο στομάχι και άγχος λες και περίμενα την εκτέλεσή μου. Πέρασε σιγά σιγά και η ώρα, μαζεύτηκε κόσμος, μερικές κάμερες και ο Βαλλιανάτος.



Ο Alan ήταν εξαιρετικά εμφανίσιμος και εξαιρετικά Άγγλος. Πολύ ευγενικός, με πολύ χαμηλή φωνή και χωρίς ίχνος έπαρσης, ήταν το ακριβώς αντίθετο της εγχώριας ψωνισμένης ψευδο-intellectual κοινότητας. Μίλησε λίγο ο ίδιος, του πήρε μια μικρή συνέντευξη ο Απόστολος Δοξιάδης και τέλος, μας διάβασε ένα απόσπασμα απο το 'Line of beauty' και μάλιστα ένα εξαιρετικά dirty κομμάτι όπου ο κεντρικός ήρωας το κάνει με έναν μαύρο σε ένα πάρκο στην Αγγλία. Μετά δέχτηκε ερωτήσεις από εμάς (εγώ εννοείται το βούλωσα και άκουγα) όπου βασικά συζητήθηκε το πόσο ανούσιες είναι οι ταμπέλες τύπου 'gay novel' 'gay συγγραφέας' κτλ. Παρών ήταν ο Πάνος Κούτρας (σκηνοθέτης των ταινιών 'Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά' και 'Αληθινή Ζωή'). Ομολογώ πως λίγο μου την έσπασε με τις ερωτήσεις του και μου φάνηκε πως έπαιρνε τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις κουλές -άψογες ταινίες του.


Περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η σειρά μου για υπογραφή και ενώ οι παλμοί της καρδιάς μου είχαν φτάσει τους 298 το δευτερόλεπτο, όλο και πλησίαζα το συγγραφέα και πραγματικά θαύμαζα όλο το κόσμο που πέρναγε από μπροστά του και χωρίς να ξεφτιλίζεται έπιανε κουβέντα μαζί του λες και ήταν παλιοί γνωστοί. Όταν έφτασε η σειρά μου του είπα ένα ξερό Hi, του ακούμπησα με έναν ηχηρό γδούπο τα βιβλία στο τραπέζι και στη συνέχεια κοίταζα το πάτωμα (Ούτε ίχνος σκόνης! Πεντακάθαρο!). Πώς ένιωθα; Κάτι μεταξύ αναγούλας και πυρετού και αυτό το συναίσθημα που έχεις όταν νιώθεις το πρόσωπό σου κατακόκκινο και όλοι οι άλλοι το έχουν παρατηρήσει. Αφού υπέγραψε του είπα Thank you, το οποίο μου βγήκε με τα χίλια ζόρια και ακούστηκε περισσότερο σαν 'Θρλγγλ γογωδγ', και σιγά σιγά ξεκίνησα για το σπίτι μου.


(Next time: In reality)


revqueer@yahoo.com

15 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

Ομολογώ πως λίγο μου την έσπασε με τις ερωτήσεις του και μου φάνηκε πως έπαιρνε τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά ----ξέρεις πως αυτό είναι το μεγάλο μου κόλλημα!

πάντως το βιβλίο μου άρεσε!και τώρα και αυτός!

Ανώνυμος είπε...

εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης: oh my gawd! I'm like your biggest faan (τραβάμε τις λέξεις για έμφαση) *twirls hair*
boy you DO live healthy in England. I bet you have great stamina! This is my card. Attached you'll find a naked photo with my phone number written in glitter on my butt! Nice meeting you!

Pavlos ... είπε...

Γιατί τι έχει ο Σάκης μου;;;;

Ουρές σχηματίζονται για το παληκάρι.

Άντε μην τα πάρω....

ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ

g for george είπε...

Ε όχι ρε γαμώτο. Και πάνω που ήμουν 100% σίγουρος ότι θα έκανες ΟΛΑ όσα είπες πως δεν θα κάνεις, μου την έσπασες!

Σπαστικέ.

xipasmenos είπε...

ξεχασα τι θα σου εγραφα.
Μπορεις να κατηγορήσεις τον ethan, μου σκασε σαν εικόνα το ολο σκηνικο που εγραψε....ethan με ελιωσες......

Neverlandean είπε...

Άχουτο το ντροπαλούλι! :)
Κι εγώ το ίδιο θα έκανα... xD

APSOY είπε...

:D
Χεχεχεχε!
Ήξερα το βιβλίο του, δεν το έχω διαβάσει όμως! (δεν έχει πολλές εικόνες, γι'αυτό :Ρ)χεχεχε

Η προσέγγιση σου ήταν φοβερή, νομίζω είναι η ιδανική αμέσως μετά την προσέγγιση του Ethan :Ρ
:D
Πάντως, γέλασα πολύ... δεν ξέρω αν έπρεπε, αλλά γέλασα πολύ, να σαι καλά, Θρλγγλ γογωδγ!!! :D

gay super hero είπε...

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ήσουνα και συ εκεί;;;;;; Είμαι ο τύπος που του έκανε τις δύο πρώτες ερωτήσεις (για το απόσπασμα από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων στην εισαγωγή του βιβλίου και για την "ταξική" του σχέση με τους ανθρώπους που περιγράφει στο βιβλίο)

:::::::::::-))))))))))))))))

gay super hero είπε...

Και πήρα και γω αυτόγραφο. Lol. Και με ρώτησε αν είμαι συγγραφέας.
Οπότε σε κείνο το σημείο εκτός που κοκκίνησα, άρχισα να τραυλίζω κιόλας.

Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Διάβασα και τα προηγούμενα που είχε γράψει, αλλά δεν είναι εφάμιλλα.

revqueer είπε...

Mr. Wrong: Κι εμένα! Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι πρέπει να χαλαρώσουν λίγο! Κατω η σοβαροφάνεια!

Ethan: Αναθεματίζω την ώρα και τη στιγμή που δε σε ήξερα τότε να με συμβούλευες! Πάντως αν ξανάρθει, ψάχνω εθελοντή να με βοηθήσει με το glitter γιατί δε φτάνω να το βάλω μόνος μου!

Pavlos: Μια χαρά είναι ο Σάκης σου και είμαι σίγουρος πως ο Ρουβάς δε πιάνει ΜΙΑ μπροστά του!

G For George: Λυπάμαι που σε απογοήτευσα...LOL!

Xipaki: Σε κατανοώ απόλυτα!

Never: Είμαι λίγο...

Apsoy: Χαίρομαι που η δυστυχία μου σε διασκεδάζει!

revqueer είπε...

Gay Super Hero: Καλά, έχω μείνει άναυδος!!!!! Ένα τασάκι είναι ο κόσμος τελικά! Το είχα δει στο προφίλ σου ότι διαβάζεις Hollinghurst, αλλά αυτό πού να το φανταστώ! Λοιπόν, χωρίς πλάκα, θυμάμαι τη δεύτερη ερώτηση που έκανες! Όπως προσπαθώ να το θυμηθώ, καθόσουν στο κέντρο σχετικά μπροστά; Μπορεί να κάνω και λάθος! Εγώ καθόμουν πίσω και δεξιά σου οπότε δε θυμάμαι πρόσωπο, αλλά ο ποπός άψογος! Αν μου έλεγε εμένα κάτι τέτοιο ο Hollinghurst δε θα τραύλιζα απλά, θα έβαζα τα κλάμματα, τουλάχιστον!

APSOY είπε...

...
να είδες?
Τώρα ας πούμε... πέρασα τα όρια???
;)

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσυ εισαι καλος
Εγω που πηγα Perry Blake [με τον cookiebasherουλη, πρωτη μας συναντηση κιολαςςςς] και ενω μου δινει το χερι ο ανθρωπος για να με χαιρετησει και με λεει "hello how are you?" ολο ευγενεια, εγω παθαινω ΤΟ σοκ απο την ομορφια του και του λεω "χαοοουυα" και φευγω σαν να μου βαλανε νεφτι στον κωλο.

Χαλαρα το πιο ρεζιλι σκηνικο που εχω ζησει εβερ.

Ανώνυμος είπε...

What's up, of course this article is genuinely nice and I have learned lot of things from it on the topic of blogging. thanks.

Also visit my homepage appliance repair Lutz

Ανώνυμος είπε...

Very good post! We will be linking to this great post
on our website. Keep up the great writing.

Also visit my homepage; free estimate for appliance repair Safety Harbor FL