Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Αδερφές του κόσμου ενωθείτε!


Από μικρό παιδί είχα έφεση στο γράψιμο. Οι γονείς μου πολλές φορές μου έχουν πει πως από την ηλικία των επτά ετών κυκλοφορούσα πάντα με ένα μολυβάκι στο χέρι σημειώνοντας ό,τι έβλεπα και μου έκανε εντύπωση, σε ένα μικρό μπλε σημειωματάριο που μου είχε δωρίσει η θεία μου. Με το πέρασμα του χρόνου αυτό το παιδικό χόμπι, αντί να κοπάσει, μετατράπηκε σε εμμονή, οδηγώντας με στην απόφαση να γίνω συγγραφέας ή τουλάχιστον να κάνω μια προσπάθεια. Δε το έχω αναφέρει σ' αυτό το blog ποτέ, αλλά ο αγαπητός σας Revqueer τυχαίνει να έχει γράψει τρία βιβλία που έχουν εκδοθεί. Είχα σκοπό να μη τα αναφέρω, αλλά επειδή βρίσκομαι σε περίοδο έντονης οικονομικής στενότητας θα χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο βήμα να τα προωθήσω.

Το πρώτο μου βιβλίο είναι μια αναλυτική επιστημονική μελέτη που έκανα όταν επισκεφθήκαμε με την οικογένειά μου τη Ζάκυνθο το 2001. Με το τίτλο 'Κλειτοριδικός οργασμός στη Καρέτα-Καρέτα: Μύθος ή Πραγματικότητα;' (εκδόσεις Ουροδόχος Κύστη), έκανα μια αναλυτική περιγραφή του τρόπου αναπαραγωγής της συγκεκριμένης χελώνας. Το βιβλίο περιείχε επίσης πολλές φωτογραφίες της οικογένειάς μου από τη συγκεκριμένη εκδρομή, ακόμα και στο εξώφυλλο όπου είμαστε όλοι μαζί σε μια από τις όμορφες ταβέρνες του νησιού τρώγωντας ντολμαδάκια. Το βιβλίο έκανε πάταγο στην επιστημονική κοινότητα αναγκάζοντας τον επίκουρο καθηγητή Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώσει δημοσίως 'Αμφιβάλλω αν ο νεαρός κύριος γνωρίζει τι είναι κλειτορίδα'.

Για το δεύτερο βιβλίο μου, το ντεμπούτο μου στο χώρο του μυθιστορήματος, αποφάσισα να γράψω κάτι που θα είχε επιτυχία για να γίνω γνωστός στο συγγραφικό χώρο. Έτσι έγραψα ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές και καταραμένους χαρακτήρες. Το ονόμασα 'Τελικά τη σκότωσε ο άντρας της' (εκδόσεις Νεφρική Ανεπάρκεια) και η υπόθεση αφορά μια πλούσια κοσμοπολίτισσα που βρίσκεται δολοφονημένη στο κότερό της που πλέει ακυβέρνητο στο Αιγαίο. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό, το οποίο όμως φάνηκε να ξενερώνει όταν στο τέλος του βιβλίου ερχόταν η μεγάλη αποκάλυψη πως ο φονιάς ήταν ο σύζυγος της δολοφονημένης γυναίκας. Η βιβλιοκριτική που έκαναν τα Νέα υπό το τίτλο 'Καλά, είναι μαλάκας;' έκανε τελικά μεγάλη ζημιά στις περαιτέρω πωλήσεις του βιβλίου.

Αν και απογοητεύτηκα, ξεκίνησα το 2004 τη συγγραφή του πιο φιλόδοξου βιβλίου μου, ένα πειραματικό κωμειδύλλιο, με το οποίο σκόπευα να αναλύσω τη ματαιότητα της ύπαρξής μας και την αδυναμία ορισμένων ανθρώπων να προφέρουν σωστά το γράμμα 'Σ', θέματα τα οποία με απασχολούσαν έντονα εκείνη τη περίοδο. Αποφάσισα να μείνω μακριά από συμβατικές πλοκές και επέλεξα ένα κάπως ανορθόδοξο τρόπο συγγραφής. Άνοιγα τυχαία το λεξικό και έγραφα τη τρίτη λέξη της πρώτης στήλης δεξιά. Για παράδειγμα το βιβλίο ξεκίναγε με τη πρόταση 'Καταναλώνω αμφοτεροβαρής ωορρηξία επισφραγίζω ανακατανομή.' Μόλις ολοκλήρωσα το έργο με μέγεθος τρεις τόμους, το έστειλα σε διάφορους εκδοτικούς οίκους οι οποίοι δίσταζαν να το τυπώσουν εξαιτίας της εμπορικής αποτυχίας του προηγούμενου βιβλίου. Τελικά εκδόθηκε υπό το τίτλο 'Σκουριασμένα Αβοκάντο' (εκδόσεις Αλ Χαλ Μοχάμεντ) στην Υεμένη μεταφρασμένο στη τοπική γλώσσα. Δυστυχώς δε μπορώ να επισκεφθώ τη συγκεκριμένη χώρα να συναντήσω τους αναγνώστες μου, καθώς εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής μου από την αστυνομία της Υεμένης καθώς θεωρούμαι υπεύθυνος για την αυτοκτονία 2 αναγνωστών του βιβλίου οι οποίοι φαίνεται να ενοχλήθηκαν ιδιαιτέρως από το Κεφάλαιο 30 (120 σελίδες) που πάει κάπως έτσι
και και και και και και και και και και και και και και και και και και και και και και και και..
αν κι εγώ πιστεύω πως φταίει η μετάφραση.

Τώρα βρίσκομαι στη συγγραφή νέου βιβλίου με το τίτλο 'Αδερφές του κόσμου ενωθείτε!', ένα μυθιστόρημα στο οποίο όλοι οι ομοφυλόφιλοι της Ελλάδας ενώνονται μεταξύ τους με ένα σχοινί που δένουν γύρω τους, και σα μια ενιαία μάζα περπατούν στους δρόμους της Αθήνας.
(Εκδότες που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου στο γνωστό e-mail).


Υ.Γ. Πατήστε Εδώ.
Δε το είχα πάρει είδηση και το είδα στο Πάυλο.
Εγώ δε θα μπορέσω να πάω, όσοι τα καταφέρετε να γράψετε εντυπώσεις.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!!


(Next time: I love this woman!)
revqueer@yahoo.com

21 σχόλια:

jg είπε...

αγαπητε, θελω να σας συγχαρω.(πληθυντικος επειδη σας σεβομαι)...
το πρωτο βιβλιο το ειχα διαβασει. τα αλλα οχι, επειδη δεν ειχαν εικονες. περιμενω με αγωνια τις κολημενες αδερφες.

alienlover είπε...

xaxaxaxaxaxa!!!!

Roadartist είπε...

:)))))))))))))

g for george είπε...

Λοιπόν, είμαι μεγάλο βλήμα!
Διότι όταν διάβασα στην αρχή ότι έχεις εκδώσει τρία βιβλία το έχαψα και ξεκίνησα να διαβάζω με ενδιαφέρον τους τίτλους!

Καλά, μόνο ο πρώτος ήταν αρκετός για να με φέρει στα συγκαλά μου!

Τι γέλιο πάλι.. να 'σαι καλά!

Keen On Boys είπε...

Την πάτησα κι εγώ όπως ο g for geroge :)

Ναυτίλος είπε...

Φίλτατε!

Οποία έκπληξης να ανακαλύπτω πως ένας εκ των αγαπημένων μου συγγραφέων είσθε εσείς. Απορώ μάλιστα, πως δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα, από την χαρακτηριστικότατή σας, προσωπική πρόζα.

Το βιβλίο: «Κλειτοριδικός οργασμός στη Καρέτα-Καρέτα: Μύθος ή Πραγματικότητα;» (εκδόσεις Ουροδόχος Κύστη) με είχε συναρπάσει στα νεανικά μου χρόνια. Σας οφείλω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ, για όλα τα όμορφο όνειρα μου, στα οποία ερωτοτροπούσα με τις πανέμορφες αυτές χελώνες (μιλάμε για πραγματικά «υγρά» όνειρα!)

Για το βιβλίο: «Τελικά τη σκότωσε ο άντρας της» (εκδόσεις Νεφρική Ανεπάρκεια), θα διαφωνήσω με τις (κακόβουλες) βιβλιοκριτικές. Εγώ το βρήκα αρκετά ενδιαφέρων, και δεν είχα διόλου φανταστεί την κατάληξη, την οποία και βρίσκω συγκλονιστική!

Το τρίτο σας βιβλίο δυστυχώς δεν το γνώριζα. Είναι ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ το ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί στα Ελληνικά. Επιθυμώ να συνδράμω εις την εκτύπωση τι αύτου του εκπληκτικού συγγράμματος το οποίο είμαι βέβαιος πως θα προκαλέσει πά(τα)ταγο όταν κυκλοφορήσει.

Ευελπιστώ σύντομα να ολοκληρώσετε το τελευταίο σας πόνημα, το οποίο από τα λίγα που έχετε αποκαλύψει, μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον τα μάλα.

Συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια!
Είσθε εξαιρετικός! Σας λατρεύω!


Με τα τιμής,
ένας χαμερπής, ποταπός, ανάξιος αναγνώστης σας.

cobden είπε...

Χμμ, σε έφαγαν τα κυκλώματα!Κουράγιο, το μεγάλο ταλέντο πάντα θριαμβεύει στο τέλος!

dung happens είπε...

Λατρέυω τις εκδόσεις Νεφρική Ανεπάρκεια!
Είχα προσπαθήσει να τους προσεγγίσω και γω παλιά αλλά για κάποιο λόγο το βιβλίο μου "Ομφαλοσκόπηση και Ανθρωποφαγία", ο κεντρικός ήρωας του οποίου υπερανέλυε το οτιδήποτε του συνέβαινε με συνέπεια να αρχίσει να τρώει τον εαυτό του, δεν τους άρεσε.

xipasmenos είπε...

Τι να πω.......
Λιωνω στο γελιο ρε συ rev χαίρομαι γιατι μου φτιαχνεις το κεφι. Δε μπορω ουτε χιουμοριστικα να σου απαντησω, απλα γελάω...

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αχ, σε βλέπω με στήλη στον Δημοκράτη!

Και εγώ την πάτησα στην αρχή λολ

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με σένα είναι ότι κάθε φορά χάβω την πρώτη παράγραφο... λολ! Ακόμα να σε μάθω!

nikisot είπε...

xaxaxxaxaxa 8eos to exoume pei
se proskynw kai gleifw ta podia sou( ws gata)
h alh8eia einai oti exoun e3anthl8ei apopantou ta biblia sou, kanw kati pazaria sto ebay alla tpt

Είδωλο είπε...

Αγαπητε Revqueer μιας και το ανεφερες θα ηθελα να σου στειλω ενα απο τα δικα μου μυθιστορηματα, ΟΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΤΗΖ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ειναι ενα λαογραφικο μυθιστορημα βασισμενο σε πολλες περιοχες της Ελλαδος, οπως το Γκαζι, το γκαζακι και αλλα ανεξερευνητες γειτονιες με πολλα εθιμα
Νομιζω οτι ειναι το τελειο δωρο για τις εορτες.

ΥΓ.Τοσα event για το Aids μια συναυλια Καλομοιαρα δεν μπορουσαν να χωσουν πουθενα?
χαχαχαχαχα

sikia είπε...

revqueer μου γλυκέ και ταλαντούχε, είσαι λατρεμένος συγγραφέας. Φρόντισε σε περικαλώ να μεταφραστούν και να κυκλοφορήσουν και εδώ στην παγωμένη ξενιτιά.
Ειδικά το τελευταίο που ετοιμάζεις!

Neverlandean είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAAXA!!!!

Κι όμως είσαι μεγάλος συγγραφέας Revqueer!

What a gloooooooooooorious post! (Αυτό από παλιά)

revqueer είπε...

POVOFAG: Σας ευχαριστώ αγαπημένε φίλε!

ALIENLOVER + ROADARTIST: :-)

G4GEORGE + KEEN: Αυτός εήταν ο σκοπός βρε!! Χαίρομαι πολύ που πέσατε στη παγίδα μου! ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: Χαμερπή, ποταπέ και ανάξιε αναγνώστη μου σ'ευχαριστώ!

COBDEN: Αυτό ελπίζω κι εγώ!!

DUNG: Πότε θα εκδοθεί;

XIPAKI: Γέλα πουλί μου, γέλα!

PAVLOS: XIXIXI!!

BIBI: Σιγά σιγά θα με μάθεις! Θέλει χρόνο!

MOODY: θα σου στείλω εγώ υπογεγραμμένα αντίτυπα!

X_OYRANOY: Σου προτείνω να δοκιμάσεις τις εκδόσεις 'Στοματική Κοιλότητα'. Τρελαίνονται για τέτοια βιβλία.

SIKIA: Θα κάνω ό,τι μπορώ! Να βασίζομαι σε σενα να τα προωθήσεις;

NEVER: Πού το θυμήθηκες αυτό;;; Με συγκίνησες τώρα!

dung happens είπε...

Δεν βρισκω χρηματοδοτηση μαναμ' και μαλλον θα πρεπει να πεσω στα γονατα.
Για να παρακαλεσω ντε.
Τς τς τς, περιμενα περισσοτερα απο εναν ανθρωπο του πνευματος σαν και σενα.
Λυσσαρη.

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

εγώ παντως αναλαμβάνω την χρηματοδότηση του νεου σου βιβλίου όπως και την προώθηση

Υπερμίκης είπε...

Πολύ προχωρημένα και τα τρία,πολύ
επιστημονικά..Δεν κάνουν για μένα!
Προτιμώ πιο εύπεφτες ιστοριούλες.
Σαν εκείνη με τον τύπο στο Σύνταγμα
που δεν φορούσε ζώνη...Δεν θα μπορούσες να ξαναγράψεις κάτι παρόμοιο;
Παρ'όλα αυτά με ιντριγκάρισε το σχετικό με την κλειτορίδα της καρέτα-καρέτα.Σαν τι μοιάζει;Μήπως με φιλέτο;Βάλε και καμμιά φωτογραφία Ρεβάκο.Τότε να δεις τι πωλήσεις θα κάνεις!

ethanandthecity είπε...

εξελίσεσσαι σε μεγάλη αξία της μπλογκόσφαιρας! πραγματικά απολαμβάνω κάθε κείμενο σου. πάντα τέτοια!

Provato είπε...

εγώ έχω να καταγγείλω ότι διάβασα το "τελικά την σκότωσε ο άντρας της" και ήταν πολύ μπερδευτικό και δεν κατάλαβα ποιος έκανε το φόνο. [πως μετά περιμένεις να πουλήσει το βιβλίο; αφού γράφεις ακαταλαβίστικα...)