Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Revqueer Αντιστάσου!



Βλέποντας τη νέα ταινία του Άνγκ Λι με το παράξενο τίτλο Lust Caution, άρχισαν να μου έρχονται διάφορες πολύ σημαντικές σκέψεις. Η ηρωίδα μας, μια καθημερινή Κινεζούλα, γίνεται κατάσκοπος στη διάρκεια του Β παγκοσμίου και αναγκάζεται, προκειμένου να καταφέρει να αποσπάσει πολύτιμες πληροφορίες, να γίνει ερωμένη του μισητού εχθρού της ο οποίος απ' ότι τελικά αποδεικνύεται είναι και πολύ kinky στο κρεβάτι, ρίχνοντάς της ένα γερό χέρι ξύλο κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους συνευρέσεων και επιλέγοντας στάσεις που εμένα θα με έστελναν στο ΚΑΤ.



Εγώ άραγε τι θα έκανα σε παρόμοια περίπτωση; Πάντα αναρωτιόμουν αν ζούσα στην ελληνική κατοχή, αν θα ήμουν με τους αγωνιστές αντιστασιακούς, ή από το πρώτο λεπτό που θα με έπιανε η πείνα θα φορούσα κουκούλα και θα κατέδιδα αλφαβητικά όσο κόσμο ήξερα. Βέβαια θέλω να ελπίζω πως θα ήμουν μια ηρωική φιγούρα τύπου 'Άρης Βελουχιώτης' απλά με λίγο καλύτερο στυλ και πιο περιποιημένο μούσι. Στα βουνά δε θα είχα πρόβλημα να ζήσω, είμαι πολύ καλόβολο άτομο, αν και πού και πού δε θα με πείραζε ένα μπανάκι με αιθέρια έλαια σε κάποιο βουνίσιο ποταμάκι.


Τι ωραία που θα περνάγαμε με τους συντρόφους! Το πρωί ένα πρόχειρο breakfast, μετά λίγη πρωινή γυμναστική να ξεπιαστούμε, κατά το μεσημεράκι ένα γρήγορο lunch, ένας σύντομος μεσημεριανός ύπνος, το απόγευμα μαζεμένοι γύρω από τη φωτιά με τη κιθάρα να τραγουδάμε αγωνιστικά τραγούδια για τη πατρίδα (Είναι κάτι παιδιά που δε γίνονται άντρες, Έχω ένα μυστικό κτλ.) και το βράδυ στο σκοτάδι, με μόνη πηγή φωτός το ολόγιομο φεγγάρι θα παίζαμε μακριά γαϊδούρα.


Τώρα αν έπρεπε να γίνω εραστής κάποιου υψηλόβαθμου ναζιστή για να μάθω πληροφορίες δε ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Αναλόγως το ναζιστή. Αν φερ' ειπείν έμοιαζε με το Σημίτη νομίζω πως η αγάπη μου για τη πατρίδα δε θα μπορούσε να υπερκαλύψει τη ασχήμια του συγκεκριμένου κυρίου (Δάφνη Σημίτη . Μια πραγματική ηρωίδα!).



Αν τώρα έπρεπε να καθίσω σε κάποιον σα τον Gyllenhaal εκεί ναι, για τη πατρίδα θα το έκανα. Φαντάζομαι όπως στη ταινία, θα με ερωτευόταν στο τέλος, κι εγώ θα είχα τύψεις που του κάθομαι, γιατί παράλληλα θα με ψιλογούσταρε και ένας από τους συντρόφους ο οποίος θα ήταν ίδιος ο νεαρός Petrelli από τους Heroes. Φυσικά όλη αυτή η ψυχολογική πίεση θα έθετε σε κίνδυνο τη μυστική αποστολή μου και θα έπρεπε να κάνω πως έχω πονοκέφαλο κάθε φορά που ο Gyllenhaal θα μου ζητούσε και round 3.



O δε Petrelli θα ζήλευε και θα με πίεζε κι αυτός να ενωθούμε σαρκικά ενώ εγώ αγανακτισμένος θα αναφωνούσα 'Τι θέλετε από μένα τέλοσπάντων; Δεν είμαι ένα κομμάτι κρέας. Ένα σκεύος ηδονής. Είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Έχω ΨΥΧΗ!'



Το τέλος βέβαια στο δικό μου σενάριο θα ήταν πιο χαρούμενο από εκείνο της ταινίας. Ο Gyllenhaal θα ήταν τελικά κι αυτός μυστικός πράκτορας και μαζί θα κατατροπώναμε το κατακτητή. Αφού μας έραινε με λέλουδα και παράσημα όλη η Ελλάδα, θα αποφασίζαμε να αποσυρθούμε και να φτιάξουμε ένα σπιτικό σε κάποιο απόμερο χωριουδάκι για να ζήσουμε μια απλή αγροτική ζωή χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, αν εξαιρέσει κανείς τις συχνές επισκέψεις του πρώην συντρόφου Petrelli.


(Next time: Why I failed my driving test)

21 σχόλια:

Ναυτίλος είπε...

Κοιτά να δεις:

Βασικά, αν ο γερμαναράς είναι από εκείνους του αψηλούς, τους λεβεντοκαμομένους, με ξανθά μαλλιά και ευμεγεθές πέος υπέρ του δέοντος· θυσιάσου κι εσύ για την γλυκιά πατρίδα. Αυτός θα σε γεμίσει με γούνες και χρυσαφικά, κι ακριβά αρώματα από τες κατεχτιμένες χώρες του περήφανου τρίτου ράιχ. Βασίλισσα θα σ’ έχει και θα σε ράνει με λουλούδια κάθε βράδυ στο καμπαρέ «Λόλα». Τι άλλο θες πουλί μου;

Τώρα, το μόνο κακό στο σενάριο είναι ότι όταν θα μπει ο συμμαχικός στρατός στην πόλη και οι γερμαναρέοι πάρουν τον μπούλο, εσύ θα πρέπει να κάνεις ένα από τα εξής:

1) Φεύγεις κι εσύ μαζί με τους γερμανούς, γιατί όλοι ξέρουν τι πουτανάκι ήσουνα και θα σε σκίσουν όταν σε βρουν (όχι απ τον κώλο, αυτό είναι βέβαιο!)

2) Έχεις από καιρό καπαρώσει έναν εξίσου ελκυστικό βρετανό αξιωματικό (Royal Navy), που ήταν μυστικός και έχεις πείσει πως ήσουν πράκτορας της συμμαχίας που με ηρωισμό κι αυταπάρνηση θυσιαζόσουνα και τον έπαιρνες από τον χλιμπίτζουρα παλιογερμαναρά.

3) Γράφει βιβλίο με την ιστορία της ζωής σου, το παρουσιάζεις στην Oprah η οποία έξαλλη ουρλιάζει για την καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων (γκέι-γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες!). Σύντομα το story γίνεται ταινία και γαμιέσαι στο τάλιρο.

M’kayyyy? ;-)

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Revqueer εἶσαι φοβερός!!!!!!!!!

Patrick είπε...

Όσο η πατρίδα μας έχει τέτοια παλικάρια,έτοιμα να θυσιαστούν...Κλαψ...
Με συγκίνησες παλιόπαιδο...Να μαζευτούμε κάποια στιγμή να σου πω πως περνούσα εγώ στην κατοχή.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Revqueer!Με συγκλόνισαν τα πατριωτικά σου αισθήματα! Εσύ κοντεύεις να ξεπεράσεις και τη νομαρχάρα μας (τον superstar Ψωμιάδη ντε) σε πατριωτικό οίστρο!Εύγε!

jg είπε...

lol!! teleio! kai gw to skeftika kapoia stigmi gia to ti 8a kana, kai kateliksa oti aneta 8a ginomouna i bitch twn nazistwn. otan ginei nomimo stin ellada to gay fisting stin plateia sintagmatos (kai stin patmo), mporei na ana8ewrisw kai na yperaspistw tin patrida mas!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ήρθε η 28η Οκωβρίου ή εγώ δεν αισθάνομαι καλά τον τελευταίο καιρό?

nikisot είπε...

amarthses gia thn patrida:P:P:P
epishs aytos o kinezos pou epaize kai sto 2046 poly mou th spaei, einai ntekable
ton jake 8a ton afhna kai egw na me 3ulokophsei gia thn patrida

g for george είπε...

Αχαχαχαχαχα!!!!!!

Με έκανες και γέλασα δυνατά και είμαι και σε δημόσιο χώρο!! θα το πληρώσεις αυτό εν καιρώ!!

Ανώνυμος είπε...

χμμμ χμμμμ
οκ βρήκα τίτλο του έργου
Η υπολοχαγός Ποτάσσα

PaNoS είπε...

Ένα τέτοιο σενάριο λείπει από τη TV!!Τα μηχανάκια της AGB θα χτυπάνε κόκκινο! Γρήγορα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι! Μόνον να μην επιλέξεις ΑΝΤ1! Δεν μου αρέσει!! ;-)

Υ.Γ Να τους τα πάρεις χοντρά! ;-P

Είδωλο είπε...

Κοιταξε να δεις που τελικα υπαρχουνε ακομα ταινιες με τις οποιες μπορει να προβληματιστεις εποικοδομητικα... (!)

Provato είπε...

τέλειο τέλειο ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!


ΡΗΣΠΈΚΤ ΡΗΣΠΕΚΤ ΡΗΣΠΕΚΤ ΡΗΣΠΕΚΤ ΡΗΣΠΕΚΤ ΡΗΣΠΕΚΤ!

:-))

PaNoS είπε...

Τα σοκολατάκια μοιράζονται κατά την έξοδο!!!;-)

Good As You είπε...

αχαχαχαχαχ... πάντως ταινιαρα.... (σορυ για το ασχετο σχολιο)

Soula είπε...

"Δάφνη Σημίτη . Μια πραγματική ηρωΐδα"
LOOOOL!!!
Με τον Jake σε ρόλο ναζί ανυπομονώ να ακούσω οτι οι Γερμανοί ξανάρχονται και σαν ηρωϊκή ελληνοπούλα να του παραδοθώ για χάρη της πατρίδας!

Wrong Guy είπε...

εεεε που κάνουν κάστινγκ για την ταινία να πάω και εγώ;;;

APSOY είπε...

Θα σε έβριζα που έδωσες τόσες πληροφορίες για την ταινία, αλλά με έκανες και γέλασα πολύ (όχι με τον πόνο σου αυτή τη φορά) και στη χαρίζω :Ρ
;)

Κράτα τον Gyllenhaal αλλά απαιτώ να παρεβρίσκομαι στο βουνό, όταν θα παίρνουμε μπρέκφαστ και όταν θα τραγουδάμε όλοι μαζί Αλίκη :D

φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν η Κατοχή ήταν τόσο ειδυλλιακή
όσο το σενάριο της ταινίας σου,τότε όλοι θα ανέβαιναν στα βουνά για να θυσιαστούν για την πατρίδα!
Όσο για τον ναζιστή αν είχε αυτό το κάτι που τραβάει θα πήγαινες στα σίγουρα μαζί του,τύφλα να'χαν οι πληροφορίες!

Y.Μ

Sound Of Freedom είπε...

χε χε χε χε χε χε χε! υ.γ: αχχχ άφησε σχολείο εδώ και ο προβατίκος μου! "how cool is that?"

revqueer είπε...

Ναυτίλε: Επιλέγω το σενάριο 2!

Gordongr: Είμαι.

Patrick: Είναι αλήθεια σκληρό να κουβαλάς τη πατρίδα στους ώμους σου.

Mr. Bean: Ο Ψωμιάδης δε πιάνει μία μπροστά μου!

P.O.V.ofaG.: Bitch των ναζιστών; Ντροπή σου!

Pavlos: Ήρθε και πέρασε και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της πάνω μου!

Moodygirl: Λίγα τα λόγια σου για το Κινέζο! :-)

G4George: Θα το πληρώσω; Πώς;

Ethan: Χι Χι!! Γαμάτο!

P@nos: Εννοείται!!!

revqueer είπε...

x-oyranoy: Πολύ σωστά! Υπάρχουν!

Provato: Θενκς!

P@nos 2: Η είσοδος πού είναι;

Good As You: Ταινιάρα δε λες τίποτα!!

Soula: Εύγε μικρή! Εύγε! κι εγώ μαζί σου!

Mr wrong: Για ποιό ρόλο ενδιαφέρεσαι;

Apsoy: You're invited! Πάντα ψάχνουμε νέους αγωνιστές-συντρόφους!

Υ.Μ.: Ακριβώς!!

Vassili: Very Very Cool!