Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Are you for wheel?




Το Σάββατο που μας πέρασε μου την έπεσε ένας τύπος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ή μάλλον νόμιζα πως μου την έπεσε και η αλήθεια είναι πως η αντίδραση μου ήταν υπερβολική. Καθόμουν αμέριμνος και έπινα τη βότκα μου σε γνωστό gay bar, όταν ένιωσα ένα χέρι να με ακουμπάει περίπου στο γοφό. Επειδή δεν είχα ξαναδοκιμάσει βότκα είχα κάποιες παραισθήσεις ελαφράς ευτυχώς μορφής και έτσι δικαιολογώ το γεγονός πως μόλις γύρισα και τον είδα έφυγα τρέχοντας και ουρλιάζοντας στο δρόμο χωρίς καν να πληρώσω.

Επειδή τελευταία φορά που έτρεξα ήταν το 1999 για να προλάβω ένα λεωφορείο (τελικά το έχασα), περίπου στα 20 μέτρα οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν και έπεσα στο πεζοδρόμιο βαριανασαίνοντας. Ο τύπος με το αμαξίδιο σε δευτερόλεπτα ήταν δίπλα μου και με βοηθούσε να σηκωθώ. Σε εκείνο το σημείο νομίζω παρατήρησα πως είχε πολύ ανεπτυγμένους δικέφαλους.

Τελικά αποδείχτηκε πως μου είχε πέσει το πορτοφόλι από τη τσέπη και ο νεαρός κύριος απλά ήθελε να μου το δώσει. Του ζήτησα συγγνώμη ντροπιασμένος και αφού συστηθήκαμε με κέρασε ένα ποτό.

Τελικά αποδείχτηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον άτομο. Ήταν ζωγράφος και αθλητής, φαινόταν πολύ μορφωμένος και πριν καλά καλά το καταλάβω βρεθήκαμε σπίτι του για να μου δείξει τους πίνακές του.

Κυρίως απεικόνιζε γυμνούς αθλητές σε διάφορα αγωνίσματα, αλλά τη προσοχή μου τράβηξε μια φωτογραφία του με την ομάδα μπάσκετ στην οποία συμμετείχε, η οποία τον απεικόνιζε γυμνό από τη μέση και πάνω και με έκανε να θέλω να τον συστήσω στο ποπό μου κολασμένα. Όταν τον ρώτησα με περισσή διακριτικότητα αν το πουλί του λειτουργεί, γέλασε και μου εξήγησε πως κατά μέσο όρο το κάνει δύο φορές την εβδομάδα. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη με σόκαρε και ένιωσα αδικημένος. Εκείνη τη στιγμή η βότκα με ζάλισε για τα καλά και ξέρασα πάνω σε ένα πίνακα που απεικόνιζε ένα κωπηλάτη.

Την επόμενη μέρα πήγαμε για βόλτα στην Ερμού κι εγώ επέμενα να του σπρώχνω το αμαξίδιο. Έβλεπα πως μας κοιτούσαν οι περαστικοί και έπαιρνα όσο μπορούσα το ευτυχώς-που-υπάρχω-κι-εγώ-και-τον-προσέχω-αλλιώς-τι-θα-έκανε-ο-δόλιος ύφος, και πραγματικά ένιωθα περήφανος που τον βοηθούσα αν και δε το χρειαζόταν.

Τον ευχαρίστησα που δέχτηκε να με ξαναδεί και του εξήγησα πως τον λυπάμαι για τη κατάσταση του και θέλω να σταθώ στο πλευρό του και όταν με την ομάδα του θα παίρνουν το χρυσό στους παραολυμπιακούς και η κάμερα θα κάνει κοντινό στο πρόσωπό μου, εγώ θα δακρύζω από συγκίνηση. Τότε ο εν λόγω κύριος μου έβγαλε ολόκληρο λόγο περί αξιοπρέπειας, και πως τη βγάζει μια χαρά μόνος του και πως τον ενοχλούν οι άνθρωποι που τον κοιτάζουν σα κακομοίρη μιας κι αυτός δεν έχει τέτοια εικόνα για τον εαυτό του. Όπως έκανε να φύγει, έπεσα μπροστά στις ρόδες του αμαξιδίου για να τον εμποδίσω και πιάνοντας τα πόδια του τον παρακαλούσα με αναφιλητά να το κάνουμε. Μου είπε να κοιτάξω επειγόντως τη δικιά μου αξιοπρέπεια, έκανε όπισθεν και εξαφανίστηκε.

Διαβάστε εδώ

(Update: Ευχαριστώ πολύ Tres_Leches! Έψαχνα κάτι τέτοιο και δε μπορούσα να το βρω! Δείτε εδώ.)



(Next time: Και μπορείς ν' αφήσεις το καπέλο σου)
revqueer@yahoo.com

35 σχόλια:

Jimmy Rose είπε...

Θα ήθελα να ήμουν από μία μεριά να έβλεπα αυτό το "ευτυχώς-που-υπάρχω-κι-εγώ-και-τον-προσέχω
-αλλιώς-τι-θα-έκανε-ο-δόλιος" ύφος.
Ελπίζω πάντως να έμαθες το δίδαγμα από την σχέση αυτή: η βότκα είναι αγνό ποτό και δεν πειράζει, αν ξέρεις να την πίνεις.
Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά (κλεμμένο, αλλά ταιριάζει).
Καλημέρα.

KitsosMitsos είπε...

Καμιά φορά και η υπερβολική προσοχή δεν είναι απαραίτητα καλό. Δύσκολοι χειρισμοί, πραγματικά...
Καλησπέρα.

Είδωλο είπε...

Not your best work, really.
Ελπιζω να ειναι fictional ολο, αλλα ακομη και ετσι δεν...

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Έχω πολύ καλή φίλη με κηνητικά προβλήματα και έχει μια απίστευτη αξιοπρέπεια.

Tres_Leches είπε...

Ρίξτε μια ματια εδώ

greekgaylolita είπε...

Εγω το βρισκω μια χαρα το κειμενο rev μου και σε συγχαιρω κιολας για την αποφυγη περιττων διδακτισμων και μελοδραματικων εστιασεων.Υπαρχουν εκει εξω παρα πολλοι gay με φυσικες disabilities που παρ'ολο που η μεση ξ-escap-η και που τη κατω κεφαλη κλιναι complexαρισμενη ελληνιδα συν-αδελφη-σσα οσο ναναι δε καταδεχεται να τους ριξει μια ματια,παρολ'αυτα αποτελουν μια χαρα παιδια ενος καυλοτερου θεου,και φυσικα πολυ πιο συνειδητοποιημενα απο τους περισσοτερους.Ο Erva εχει πολλακις ποσταρει αλλωστε οπως θα εχεις διαπιστωσει.Καιρος λοιπον να πεφτουν καποια στενομυαλα, στενοκαυλα και μονοσημαντα barriers που εχουμε και οι ιδιοι για την gay σεξουαλικοτητα..

cobden είπε...

Μπράβο θράσος ο εν λόγω κύριος!Δε φτάνει που του έδειξες πόσο ανοιχτόμυαλος είσαι και ότι δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις σχέση ακόμη και με έναν ανάπηρο,και αυτός τολμάει να σε απορρίπτει???Έτσι δεν την έπαθα κι εγώ με τον κωφάλαλο και με τον ζητιάνο που του είχε καεί το προσώπο και με τον άλλο τον υδροκέφαλο???Αλλά βέβαια, εμείς φταίμε που είμαστε μεγαλόψυχοι και φιλάνθρωποι και τους παρακαλάμε.Υπάρχει μεγάλη αχαριστία στις μέρες μας...

Υ.Γ. Χρησιμοποιείς το email σου?

cobden είπε...

Από τα καλύτερα κείμενα σου

tovenito είπε...

με ενόχλησε λίγο που από έναν ανάπηρο ρώτησες αν λειτουργεί το πουλί του..φαντάζομαι ότι δεν είναι αληθινή ιστορία βέβαια, αλλά ήθελες να περάσεις το μήνυμα ότι και αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο σεξ.

jg είπε...

εγω μια χαρα γελασα, αλλα σε στυλ south park. αλλιως δεν ειναι για γελια auta!! :P

APSOY είπε...

Θα συμφωνήσω με greek gay lolita!

Είναι απ' τα πιό "δυνατά" κείμενα σου και είναι πολύ έξυπνος ο τρόπος που περνάς το μήνυμα σου! ;)

Υπολόγισε με στους fun αυτού του ποστ!!!

oni είπε...

Egw k gelasa (me thn trexala gia to lewforeio lol) k sygkinh8hka (me thn olh periptwsh being gay and disabled) k problhmatisthka (giati to kserw pws oi an8rwpoi me anaphries de 8eloun tous allous na tous lypountai h' na prospa8oun perissotero apo ayto pou 8a ekanan gia kapoion allo artimelh synan8rwpo tous, akribws opws k oi gay. De diaferoun/me k de 8eloume idiaiterh metaxeirish.) Good job :*

Ναυτίλος είπε...

Θίγεις, με πολύ χιούμορ είν’ αλήθεια, ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Εκτός από χοντρούς, άσχημου και μικροτσούτσουνους, υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι που είναι ανάπιροι! ΚΑΙ δικαιούνται κι αυτοί λίγο ήλιο που καίει και για ’μας τους γκέι.

Γέλασα και συγκινηθικά συνάμα. Να ‘σαι καλά.

(Πού το ήξερες πως σύντομα θα εμφανιστεί και γκέι χαρακτήρας σε καρότσι στον κύριο Τοφαλίδη; Πας να μου φας την πρωτιά ρε πούστη;!)

g for george είπε...

Συμφωνώ με greek gaylolita

Legally Blonde είπε...

τελειο το κειμενακι μωρο μου!!!

πολλα strong points και πολλη τροφη για σκεψη!!!

φιλι

gay super hero είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι πόσοι από μας ειλικρινά (και φυσικά βάζω πρώτα τον εαυτό μου μέσα) γκέη ή στρέητ θα αντιμετωπίζαμε ποτέ ένα άτομο με αναπηρία σαν υποψήφιο ερωτικό σύντροφο. Η σκέψη είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη αν σκεφτούμε ότι ο οποιοσδήποτε από μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη θέση τους.

mmexer είπε...

δεν θέλει συμπόνια... προσοχή θέλει... πραγματικά δύσκολοι χειρισμοί

etalon είπε...

Χαιρομαι που αφηνεις μια αισθηση ρατσισμου να διαχεεται στην ιστορια. Ειναι καλο να αυτομολογουμε οτι ο ρατσισμος αφορα πολλες φορες περισσότερο τους θιγμενους παρα τους θυτες.
Εμεις οριζουμε τα ορια της συμπεριφορας των αλλων απεναντι μας. Μη το ξεχναμε ποτε. Ουτε ακομα και στις υπεροχες στιγμες του βιτριολικου μας χιουμορ...

Strahd είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το κείμενο σου ήταν πραγματικά πολύ καλό. Το πως βλέπουμε μερικές καταστάσεις με χιούμορ, χωρίς να προσβάλουμε τους άλλους, είναι καλό.

Από την άλλη η ερώτηση του gaysuperhero είναι ερώτηση που έχω αναρωτηθεί κι εγώ πολλές φορές... Δεν έχω δώσει απάντηση ακόμα μιας και δεν έχω γνωρίσει κάποιο τέτοιο άτομο.

Τις καλημέρες μου.

Ναυτίλος είπε...

@ greek-GAYLOLITA:

Όλα ωραία και σωστά που λέγεις. Ταυτίζομαι μαζί σου.


@ tovene592:

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Νομίζω πως είναι μιά εύλογη απορία —την οποία έχω κι εγώ. Ιδίως σε άτομα που είναι παραπληγικά, θεωρητικά δεν μπορούν να κινούν τα κάτω άκρα λόγο ζημιάς στα νεύρα (συνήθως κάπου στην σπονδυλική στήλη). Επομένως... Δικαίως δεν διερωτώμαι για το εάν νιώθουν ερεθίσματα στο πέος, αν έχουν στυτική λειτουργία, αν νιώθουν οργασμό και εκσπερματώνουν; Είναι κάτι που απλά δεν το γνωρίζω. Και δεν ντρέπομαι να πω, πως αν γνώριζα ένα τέτοιο άτομο και αναπτύσσαμε ενώ είδος φιλίας, θα το ρωτούσα· όχι από κακία, αλλά από πραγματική περιέργεια.


@ Η gay super hero:

Προσωπικά μου έχει περάσει από το μυαλό πολλές φορές (ίσως γιατί έχουμε ανάπηρο στο άμεσο οικογενειακό μας περιβάλλον). Και έχω καταλήξει πως εάν το πουλί του κάνει κου-κου, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα και να ερωτευθώ και να ζήσω με έναν τέτοιο άνθρωπο. Ιδίως εάν συμφωνούμε ως ψυχές... ποιος γαμεί τα σώματα;

;-)

Κυρά Κατίνα είπε...

Καλό μου παιδί. Τί όμορφα που τα γράφης κε τα λες. Κριμα ηνε ανθρώπη που ηνε αναπηρη να μενουν στα σπιτια του. Κε εμής βέβεα παλια τους λυπόμασταν αλα δεν κανη λενε. Ο Θεός να τα φιλαη τα παιδιά κε να μας φότίζη όλους μας.

Queerdom είπε...

Μ'άρεσε πολύ αυτό το κείμενο πάντως. Γιατί είχε κάτι πίσω απ'τις γραμμές.
Καλημέρα.

greekgaylolita είπε...

Ω,μα ναι,εσεις αγαπητη kyra εισθε και σε μια ηλικια που οσο να ναι μια συναδελφικη αλληλεγγυη τη νιωθετε για τις συμπαθεις ομαδες για τις οποιες συζητουμε;-)
Aγαπητε μου gsh δυσβασταχτα καμμια φορα και τα λενιριφενσταλικα προτυπα που μας μπουκωνουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ,οποτε λιγο brucelabrucεια allure δε θα ηταν κακη(αλλωστε τι ειναι τα εξωτερικα disabilities μπροστα στα δαιδαλωδη εσωτερικα που ολοι μας εχουμε λουσει και λουστει κατα καιρους?:)

Dr_MAD είπε...

Επειδή είχα σχέση με ΑμΕΑ δε θα σχολιάσω. Απλά να πω ότι κανείς μας δε θα ήθελε να ήταν στη θέση τους. Να τους φερόμαστε τίμια και να μην τους δείχουμε οίκτο

Nasos είπε...

einai fanero oti kaneis plaka. giati pareksigiountai kapoioi?

revqueer είπε...

Jimmy: Φοβερό αυτό! Ποιός το είπε ορίτζιναλυ?

Kitsos: Συμφωνώ!

x-oyranoy: Φυσικά και είναι fictional. Δε θα έπινα ποτέ βότκα.

Παυλος: φυσικά και έχει. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν έγραφες και κάτι στο μπλογκ σου γι' αυτή.

Tres_Leches: πραγματικά ευχαριστώ πολύ για το εξαιρετικά ενδιαφέρον λινκ!

greekGaylolita: Πραγματικά χαίρομαι που το έπιασες! Couldn't have said it better myself!

Cobden: Ευχαριστώ!

Tovene: Φυσικά όπως γίνεται στο κείμενο είναι αγενές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις με το σωστό τρόπο, δε νομίζω πως είναι προσβλητικό να ρωτάμε.

Povofag: Ποια δεν είναι για γέλια βρε?

Αψου: :-)

Oni: Όλη τη γκάμα των συναισθημάτων πέρασε ο Oni! Ευχαριστώ!

Ναυτίλε: Τα μυρίζομαι εγώ αυτά!

G4George: :-)

Legally Blonde: Εσύ απ' ότι φαίνεται μόνο ξανθιά δεν είσαι!

Gaysuperhero: Εγώ ελπίζω πως δε θα είχα πρόβλημα αν η αναπηρία ήταν το μόνο εμπόδιο σε μια σχέση.

mmexer: Σωστό.

Etalon: Πολύ σωστό! Ευχαριστώ!

Strahd: Ευχαριστώ!

Ναυτίλε: Σου έχω πει πως λατρεύω τα σχόλιά σου;

Κατίνα: Είσαι σοφή!

Queerdom: Χαίρομαι πολύ!

greekGaylolita: Παιδιά ενός καυλότερου θεού indeed!

MAD: Μα ειδικά εσύ πρέπει να σχολιάσεις! Είσαι γιατρός και είχες σχέση με ΑμΕΑ και δε θα σχολιάσεις? Δε θέλω να σε πιέσω, αλλά αν βρεις χρόνο θέλω σχόλιο-σεντόνι, ή ακόμα καλύτερα ποστ επί του θέματος.

Νάσος: Πού χάθηκες εσύ ρε!Ευχαριστώ!

Παιδιά προτείνω σε όλους να περάσετε από το απέναντι πεζοδρόμιο και να πατήσετε στην ετικέτα ομοφυλόφιλοι με αναπηρίες. Όπως πάντα έχει κάνει φοβερή δουλειά επί του θέματος ο erva.

Ανώνυμος είπε...

αν και εν μέρη συμφωνώ με έταλον, χμφφφφ,


και μου φαίνεται είσαι και λίγο ενοχικός, κοκκινίζεις εύκολά ?

Donnie είπε...

REV. Respect!
H magkia einai na katanoisoume to provlima tou allou me sympatheia kai humor kai oxi me kakomoiria tou typou "ax ton amoiro". Mou arese poly.

Donnie είπε...

Plaka kaneis oti den ksereis poios eipe to "Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά ". Ma h Kountouratou ston Markora stous Dyo Ksenous nteee! Yparxei anthropos stin ellada pou na min exei dei ayth tin seira? Esto kai fetos ...pou provalletai gia peripou 22h fora.

Hfaistiwnas είπε...

jimmy, θέλω και εγώ να το δω αυτό το ύφος.. Δεν είναι αληθινή έτσι; Δικαιολογημένη η χιλόπιτα...

xomeritis είπε...

Εξαιρετικό κείμενο! Παρεμπιπτόντως, σε pride υπάρχει συνήθως διερμηνεία των happening σε νοηματική γλώσσα. Υπήρξε πέρσι; Αν όχι, ένα πρώτο βήμα θα ήταν να υπάρξει κάτι τέτοιο φέτος στην Αθήνα.

Μπράβο σου...

Jimmy Rose είπε...

για σένα έψαξα και το βρήκα: Tommy Dewar λέγεται.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tommy_Dewar
έχει διάφορα πράγματα που είπε.
Σοφές κουβέντες...

Aviator είπε...

Τις καλημέρες και απο έναν αεροπόρο. Πολύ όμορφη ιστοριούλα! Θα μου άρεσε και για ταινία μικρού μήκους. Εμένα στ'αλήθεια μου την είχε πέσει ένας κωφάλαλος αλλά εκνευρίστηκα τόσο πολύ απο τον τρόπο του, που πραγματικά δεν με ένοιαξε η κατάστασή του. Δεν είναι όλοι οι ανάπηροι άγιοι...

xomeritis είπε...

Ήθελα να σου βρω κι’ αυτό, αλλά ήμουν κουρασμένος χθες βράδυ να το ψάξω:

"why, i knowed a one-legged whore one time. think she was takin' two-bits in a alley? no, by god! she's gettin' half a dollar extra. she says, 'how many one-legged women you slep' with? none!' she says. 'ok' she says. 'you got sompin pretty special here, an' it's gonna cos' ya half a buck extry'. and' by god, she was gettin' 'em, too, an' the fellas comin' out thinkin' they're pretty lucky. she says she's good luck."

John Steinbeck – Τα σταφύλια της οργής

revqueer είπε...

Άμμος: Κοκκινίζω μονίμως! Σπάνια ασπρίζω!

Donnie: Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Donnie! Κι έλεγα κάπου το είχα ξανακούσει!

Ηφαιστίωνας: Εννοείται πως είναι δικαιολογημένη!

Thomas: Να σου πω αυτό δε το ξέρω! Πάντως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει φέτος.

Jimmy: No. 97 Don't question your wife's judgment; look who she married.
XAXAXAXA!!!

Aviator: Σωστό κι αυτό.

Thomas: Όλα τα λεφτά το απόσπασμα!