Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ο Πρίγκιπας κι Εγώ



Όταν πριν από λίγες μέρες κοίταζα τα mail μου, ανακάλυψα έκπληκτος πως προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί μου ο πρίγκιπας Αμπού Μπραμπάτ από τo Μπουρούντι.

Η ιστορία του ήταν απλά σπαρακτική. Ο μπαμπάς του ο Βασιλιάς δεχόταν συνέχεια επιθέσεις από τους αντάρτες, οι οποίοι είχαν καταφέρει να επαναστατήσουν εναντίον του και αφού κατέλαβαν με τη βία την εξουσία, πάγωσαν όλες τις τραπεζικές του καταθέσεις. Έτσι η βασιλική οικογένεια έπασχε από έλλειψη ρευστού και μόνο εγώ μπορούσα να βοηθήσω αν έδινα τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας, όπως εξηγούσε στο mail, για να μπορέσουν να απελευθερώσουν τα χρήματα.

Δε θα σας κρύψω πως συγκινήθηκα με την ιστορία του και κάπως κολακεύτηκα που διάλεξε εμένα να τον βγάλω απ' αυτή τη δύσκολή κατάσταση. Γενικά οι φτωχοί πρίγκιπες είναι το ευαίσθητο σημείο μου. Τον σκεφτόμουν να τριγυρνάει φτωχός και πεινασμένος στο παλάτι του, να κοιτάει τις πισίνες με πρασινισμένο το νερό από την εγκατάλειψη, τα γήπεδα του τένις με τα ξεσκισμένα φιλέ, τους δούλους του να τριγυρνούν ρακένδυτοι, και να κλαίει. Φανταζόμουν τη μητέρα του Βασίλισσα να ανακοινώνει στο τραπέζι «Θα πρέπει να κάνουμε οικονομία στο χαβιάρι» με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να χάνει την αξιοπρέπεια της παρ' όλο που η κοιλίτσα της θα γουργούριζε, ενώ ο μπαμπάς Bασιλιάς με δάκρυα στα μάτια θα ξεσφηνώνε τα ρουμπίνια του στέμματος για να τα πουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές για να τα βγάλουν πέρα.

Πώς μπορούσα να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο;
«Δε θα σε απογοητεύσω πρίγκιπα Αμπού Μπραμπάτ» είπα φωναχτά!

Ίσως βοηθώντας τον Αμπού να γινόμουν εθνικός ήρωας στο Μπουρούντι. Ίσως αφού με γνώριζε, να ένιωθε κάτι να σκιρτά μέσα του. Ίσως ένα βράδυ που με φιλοξενούσε στο ανακαινισμένο παλάτι μετά τη δεξίωση προς τιμήν μου, να έμπαινε κρυφά στη κάμαρη μου. Θα έτριζε το κρεβάτι από το πάθος μας και θα το άκουγε η Βασίλισσα και θα σκούνταγε τον Βασιλιά και θα του έλεγε ενθουσιασμένη «Τ' ακούς τα τρελόπαιδα;» στα μπουρουντιανά.

Σύντομα διαπίστωσα όμως πως ήμουν ο μόνος που είχε τέτοιες ανησυχίες. Όσες πόρτες και να χτύπησα συνάντησα μόνο το χλευασμό και το μίσος. Πήγα σε γνωστή τράπεζα για να πάρω πιστωτική κάρτα και με απέρριψαν επειδή, λέει, δεν είχα λεφτά και τραπεζικές καταθέσεις. «Μα ο πρίγκιπας Αμπού Μπραμπάτ πεινάει!» τσίριξα στην αγενέστατη υπάλληλο η οποία ευθαρσώς μου δήλωσε πως χέστηκε. «Ηλίθια! Ο πρίγκιπας θα μπορούσε να είναι γιος σου! Δε το σκέφτεσαι αυτό;» τη ρώτησα και απομακρύνθηκα από το ταμείο κλαίγοντας.

Για καλή μου τύχη πληροφορήθηκα πως η συγκεκριμένη τράπεζα έκανε προσλήψεις εκείνη τη περίοδο και πέρασα απ' το γραφείο του Διευθυντή με την ελπίδα πως θα μου έδινε δουλειά με αντάλλαγμα μια πιστωτική. Τελικά με απέρριψε επειδή, λέει, θέλουν δύο ξένες γλώσσες και τα καλλιαρντά δε μετράνε ως δεύτερη ξένη γλώσσα. «Να στα μιλήσω λίγο να δούμε τι θα καταλάβεις να μου πεις μετά αν είναι ξένη γλώσσα ή όχι ψαμοσκελού» του είπα και φώναξε τους φρουρούς να με απομακρύνουν.

Στο δρόμο όπως περπατούσα δάκρυα έτρεχαν απ' τα μάτια μου μουσκεύοντας τα ροδαλά μου μαγουλάκια και λυγμοί ξέφευγαν απ' τα αφράτα χείλη μου κάνοντας τους περαστικούς να με κοιτάνε με συμπάθεια. «Συγγνώμη πρίγκιπα Αμπού Μπραμπάτ» ψιθύρισα, «δε κατάφερα να σε βοηθήσω». Σ' εκείνο το σημείο η οργή μου ξεχείλισε και έπιασα από τους ώμους μια γιαγιάκα που γύριζε από τη λαϊκή με το καροτσάκι της και ταρακουνώντας την ούρλιαξα «Μα δε το καταλαβαίνεις; Όταν ένας πρίγκιπας αδικείται, είμαστε όλοι πρίγκιπες!»







(Next time: Θα τα φτιάξουμε!)
revqueer@yahoo.com

33 σχόλια:

Θράσος είπε...

Καημένε φίλε...
Εγώ με τον ίδιο τρόπο έσωσα τρια παιδάκια στην Αφρική, ένα μεσήλικα στην Σαουδική Αραβία και ένα μοντέλο αντρικών εσωρούχων στην Βόρεια Αμερική.
Κάποια στιγμή και εσύ θα σώσεις κάποιο πριγκηπόπουλο...ίσως κάποιο Γλύξμπουργκ. Αυτός νομίζω ότι έχει τρια αγοράκια και σίγουρα χρειάζεται χρήματα, αφού αναγκάστηκε να ανοίξει μαγαζί η Σανδάλ για να ανταπεξέλθουν.

Νάρκισσος είπε...

ΑΑΑΑΑΑΧ κάτι ήξερε η καημένη η μανούλα μου που με συμβούλευε, όταν ήμουν ακόμα μικρή και αθώα (λέμε τώρα),να μην πέσω στα ναρκωτικά!Να τι παθαίνω τώρα! Εθίζομαι εν μία νυκτί στον κύριο Revqueer, και αυτός εξαφανίζεται!

Δεν ξέρεις πόσες μαρτυρικές μέρες και νύχτες πέρασα, μπαινοβγαίνοντας στο μπλογκ σου με χέρια που έτρεμαν από το σύνδρομο στέρησης, με την κρυφή ελπίδα να δω μια νέα ανάρτηση... Κι αν δεν λυπάσαι εμένα, ίσως η πέτρινη καρδιά σου λυγίσει όταν φανταστείς τον άντρα μου να τηλεφωνεί, ξανά και ξανά, για να με ρωτήσει με σβησμένη φωνή:
"-Έβαλε τίποτα καινούριο;
-Όχι ακόμη, αγάπη μου...κουράγιο
-Μα δεν μπορώ άλλο
-Σκέψου τη Νταμιτζάνα!
-Όχι, όχι τη νταμιτζάνα...Δεν αντέχω! (κλαψ) Ισως το κωνόγωνο βοηθήσει..."

Αυτά έτσι για να πάρεις μια ιδέα για το τι κόλαση μας έκανες να περάσουμε...Τέλος πάντων σε συγχωρώ όμως, μιας και επέστρεψες δριμύτερος απ' ό,τι βλέπω!!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Είσαι απίστευτος αγόρι μου!!!
Καλή εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

you are back in town!!!!
Πρίγκηπες, πριγκήπισσες, kings and queens salute you!!

Είδωλο είπε...

Συνδρομο στερησης, αυτο το λενε, κι οσοι το εχουνε τα βραδια κλαινε...

Sogian είπε...

Εγώ που ξέρω από φτώχεια και που, όπως και να το κάνουμε, είμαι μία πριγκήπισσα, υπόσχομαι να βοηθήσω την κακόμοιρη βασιλική οικογένεια του Μπουρούντι...

Θα πείσω το βασιλιά Disney να γυρίσει μία ταινιούλα με ήρωες έκπτωτους, αλλά πάντα τίμιους, βασιλιάδες και πρίγκηπες...

Κι έτσι θα δικαιωθεί κι ο φίλος σου κι εσύ μαζί του!

Τα σέβη μου!

billzouk είπε...

Δεν θελω να σε πικρανω, αλλα αυτος ο πριγκηπας πρεπει να ειναι λιγο τσουλακι, γιατι ειχε στειλει και σ' εμενα mail! lol. Εκτος αν ειναι παρτουζιαρης!

Elerran είπε...

Έχω εγώ πιστωτική! Αδερφή έχει ο πρίγκηπας;

breezer είπε...

αχαχα, απίστευτος! gratz!

Dr_MAD είπε...

@ billzouk
Και σε μένα! Ξέρει να διαλέγει ο άτιμος!

@ rev
ψαμοσκελού, τι είναι? (σοβαρά)

tovenito είπε...

απίστευτος όπως πάντα! θα στο έλεγα και στα μπουρουντιανά αλλά δεν θα ΄το καταλάβαινε το πτωχό κοινό

phoinix είπε...

ζεις ένα δράμα και εσύ!
το καταλαβαίνω!
κουράγιο!

δεν υπάρχουν πρίγκιπες σου λέω,
νόμιζα πως ΕΓΩ είχα αγγαλιά τον τελευταίο!

Jimmy Rose είπε...

save prince Abu Brabatt!
Τί αλτρουιστής, τί φιλάνθρωπος...
Ούτε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν προσφέρει τόσα.
Σε συγχαίρω.
Επέστρεψες και με πολλά κέφια, όπως βλέπω. Μας έλειψες.
Καλή βδομάδα...

Unknown είπε...

η δική μου απορία είναι αν το σπαραχτικό μήνυμα του πρίγκιπα της Μπουρκίνα Φάσο or something το έλαβες σε mail ή ως private message.... ε? :-P

turigr είπε...

Φίλε μου, έπρεπε να την περιμένεις την παγερή αδιαφορία του κόσμου για τον πρίγκηπά σου. Στις μέρες μας μόνο ο σύντροφος Τσίπρας έχει πέραση.

Constademon είπε...

Καλά τι το θελα!! Είμαι σε Δημοσιο χωρο (που να σου εξηγω...) και χαζογελαω και οι γύρω με κοιτανε περίεργα!!! Ακούς εκει τα καλλιαρντά δε πιάνονται ως 2η γλώσσα!! Αίσχος! Του σώματος; ρώτησες; ;ο)

jg είπε...

lol!
kai ti apantise i giagiaka?

cobden είπε...

Καλώς τον!
Θα κάνω κι εγώ την ίδια αφελή ερώτηση με τον mad!Τί σημαίνει ψαμοσκελού???
Κρίμα, πάντως που έμπλεξες με την ελληνική γραφειοκρατία και δεν πήγες στο Μπουρούντι!Θα πέρναγες καλά !(Στην...Αφρική δεν είναι;:PPP)

KitsosMitsos είπε...

Απίστευτη ιστορία από καθημερινή αφορμή κάτι τυχαίου! Χαχαχα! Συνέχισε το σωστικό σου έργο...
Καλησπέρα.

xomeritis είπε...

Ουστ την άχαλη, να μην αβέλει να σου δώσει πλατικό μπερντέ. Καλά έκανες και το καλιάρντεψες το μουτζό. Έπρεπε να του βγάλεις τα κατσικανά ένα ένα, να την τζάσεις προτού πλακώσει η ρούνα.

Μπουμ λατσός ο κατές.

Ιδομενέας είπε...

Χαχα!
Πολύ καλή :)

b|a|s|n\i/a είπε...

την καλησπέρα μας στο πριγκιπόπουλο, έγινες τελικά έτσι δεν είναι; γιατί και η προσπάθεια μετράει και η καλή η θέληση

One Big DJ είπε...

Kalws mas irthes kai pali..Apolaystikos opws panta (san diafimisi Lila Pause akogoumai xixi)

@ Thomas X. - H gnwseis sou sthn kaliarnti me exoun apostomwsei kai aposbolwsei! Twra to oti katalaba leksi pros leksi ti les as min to sxoliasw...lol

Strahd είπε...

Γιατί τώρα στο μυαλό μου εμένα με το που άρχισα να διαβάζω την ιστορία να μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό ο μικρός πρίγκιπας;;;;

:P

Καλώς μας ήρθες και πάλι και καλό μήνα να έχεις :)

g for george είπε...

Revqueer θέλω να σε καταγγείλω γιατί διαστρέφεις κλασσικά παραμύθια όπως αυτό του μικρού πρίγκηπα και τα γεμίζεις με γκέι υπονοούμενα!

Τι ψυχή θα παραδώσεις, μαρή;

xipasmenos είπε...

Μη το διαβάσει μια φίλη μου, θα σε σκοτώσει που έκανες το μικρό πρίγκηπα gay....ξέρεις πόσες τον είχαν ερωτευτεί;

Hfaistiwnas είπε...

ααααα νομίζω δεν προσπάθησες πολύ!! Εγώ θα έπαιρνα το αεροπλάνο και κατευθείαν στο ... Μπουρουντοτέτοιο...

gay super hero είπε...

Lol κι εγώ ακριβώς το ίδιο ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει ψαμοσκελού; :-)

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Εγώ και ο Cobden όταν σχολιάζουμε στα μπλογκ των άλλων συμφωνούμε απόλυτα! Σήμερα είχαμε ανάλογο περιστατικό και στου Ethan!

Αμάν πια ούτε τον Τρίτο Κόσμο δεν σέβεσαι. Ως εκεί έφτασαν οι πομπές σου ;-)

Nasos είπε...

poli poli kalo:-)

revqueer είπε...

Θράσος: Για τους Γλύξμπουργκ έχω ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και προτείνω και σε σας να κάνετε το ίδιο.

Νάρκισσος: Μ' αυτά που μου λες θα γίνω εγώ νάρκισσος! Ευχαριστώ πάρα πολύ ;-)

Παύλος: Ευχαριστώ! Επίσης!

ifyouaskme: Ιδίως οι queens...

x-oyranoy: Tell me about it...

Ένα πρόσωπο: Εκτιμώ κάθε βοήθεια!

billzouk: Μόλις κατέστρεψες τα όνειρά μου!

Elerran: Έχει! Θα γίνουμε μπατζανάκηδες!

Breezer: :-)

Mad: Αντιγράφω από σχετικό αφιέρωμα του 10%
ψαμοσκελού: καυλιάρα (από το ψαμός = ξαναμένος + σκέλη)

Tovene: Αν φανταστώ πως οι αναγνώστες μου δε μιλάνε μπουρουντιανά δε θα το αντέξω!

Phoinix: Σ' ευχαριστώ! Κάνω όσο κουράγιο μπορώ!

Jimmy: Τι να κλάσει το Μαριαννάκι μπροστά μου?

Ethan: Μα να μην έχω ΙΔΕΑ τι εννοείς...
;-)

Turigr: Πες τα ρε φίλε!

revqueer είπε...

Constademon: Δε ρώτησα για σώματος... Μαλακία ε;

Povofag: Δε πρόλαβε να απαντήσει. Της πήρα ένα μήλο απ' τη σακκούλα με τα φρούτα κι έφυγα.

Cobden: Βλ. απάντηση στο σχόλιο mad. Ναι, Αφρική είναι ;-)

ΚίτσοςΜήτσος: Ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ!

Xomeritis: Απλά σ' αγαπώ.

Ιδομενέας: :-)

basnia: Δε τα κατάφερα ακόμη αλλά δε το βάζω κάτω!

DJ: Καλώς σας βρήκα!

strahd: Αααα... δε ξέρω!

G4George: Καλά αυτό για τη ψυχή ας το! Μιλάμε για πολύ μαυρίλα!!!

xipasmenos: Έτσι είμαι εγώ!! Καταστρέφω παιδικούς έρωτες!

Ηφαιστίωνας: Λες ε;

Superhero: Ας τα! Kι εμένα μου 'χει τύχει να συμφωνήσω με το συγκεκριμένο άτομο. What has the world come to?

Nasos: Ευχαριστώ πολύ Νάσο μου!

Ναυτίλος είπε...

Πραγματικά απίστευτος ο τρόπος με τον οποίον εμπνεύστηκες και διακωμωδείς το συνηθισμένο είδος του Spam e-mail που λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε δεχτεί. Εξαιρετικός όπως πάντα!

:-D

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου είναι «στημένες».


Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:


1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;


2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;


3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);


4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;


5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;


6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;


7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);

8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;

9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;

10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάζουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;



Λυπάμαι, αλλά αν με είχατε πλησιάσει και εμένα ευγενικά, ίσως να σας ρώταγα μόνο για τις σπουδές που έκαναν τα παιδιά σας (για να γεμίσει η συνέντευξη).